La ruta passa per: San Martín del Rio, Báguena, Burbáguena, Tornos, Castejón de Tornos, ValdesanMartín, Valdehorna i Villanueva de Jiloca.

Sortim de la plaça del poble en direcció al rio, una vegada creuem el rio agafem la pista que hi ha a mà dreta que ens portarà a Sant Martín del Rio, una vegada en Sant Martín anem per la carretera d’entrada al poble a la dreta, just abans de creuar el rio a mà esquerra trobem una pista sense asfaltar que ens porta sense pèrdua fins a Báguena, creuem el poble pel carrer principal, al final del poble deixem el carrer principal i anem per un carrer paral·lel a mà dreta direcció a Burbáguena per una pista sense asfaltar. Hem creuat el rio per un pont i en breu tornem a trobar pista asfaltada, estem ja en Burbáguena.

Seguim la pista asfaltada que deixa d’estar-ho en breu i comencem a pujar. No hi ha pèrdua, la pista ens porta a través de camps llaurats fins a Tornos, que és el poble que veurem en l’horitzó, encara que ens desviem a mà dreta en la pista principal. Una vegada arribem a la carretera que es creua abans d’arribar a Tornos, ens anem a la dreta, seguint la carretera direcció a Castejón de Tornos que és el poble que veurem al final de la carretera.

A l’entrada del poble hi ha una font a mà esquerra amb aigua fresca i potable.

Una vegada acabem la corba de la carretera principal, trobem una pista a mà esquerra ampla, hem de seguir-la. Si seguim recte trobarem un cartell que marca un PR que ens porta Sant Martin, no hem d’arribar a aquest cartell.

Per la pista no asfaltada que seguim, trobarem diversos cartells verds que diu Camino del Cid, seguim aquests cartells.

Una vegada el Camino del Cid ens obliga a deixar la pista principal i ens obliga a seguir per una pista amb molta pedra, hem de seguir la pista a mà dreta, la principal fins al final de la pujada.

Una vegada en el cim veurem una magnífica vista del Valle del Jiloca, val la pena dedicar-li 10 minuts, podrem arribar a veure Daroca, Retascon i Nombrevilla a l’horitzó.

Seguim la pista principal cap a Valdesanmartin, creuem el poble pel mateix carrer que hem agafat en entrar.

Una vegada creuem Valdesanmartin, agafarem la tercera entrada a mà esquerra, seguint un senyal de PR, d’allí baixem a Valdehorna, que no arribem a creuar, just quan veiem el cementiri de Valdehorna, ens anem a la dreta i seguim baixant fins a entrar en Villanueva de Jiloca per la rambla fins a la plaça del poble.

És una ruta llarga i que constantment anem pujant, solament els últims 15 quilòmetres baixem la resta sempre és pujada, encara que suau. Es pot fer en menys de 3 hores, i en 2 hores i poc donant-li bé als pedals. Habitualment no hi ha gent i gairebé mai trobarem altres bicis en la ruta.

Total distance: 38704 m
Total climbing: 715 m
Total descent: -705 m
Download file: Villanueva - Tornos - Castejon.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà la opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Aquí teniu un video de la ruta

Digues si t'ha agradat

Comparteix