La ruta passa per: San Martín del Río, Báguena, Arguilay, Ferreruela de Huerva, Villahermosa del Campo, Romanos, Villadoz, Mainar, Torralvilla, Manchonez, Orcajo, Barconchán, Valdehorna i Villanueva de Jiloca.

La ruta és llarga i dura, per quilòmetres, no per dificultat, es pot fer amb mitjanes 20km/h. Al meu GPS em va sortir 81,51km.

Anem de la plaça de Villanueva de Jiloca a Sant Martín, fins a Báguena i pugem la rambla a Anento desviant-nos cap al Arguilay, sense arribar a ell, ens anem a la dreta i fem la pujada més forta de la ruta, la que ens portarà a la carretera de Ferreruela de Huerva. Als pocs metres de carretera, ens anem a la dreta per una pista que llaneando i després de passar per sota de l’autovia, ens portarà directes a Ferreruela de Huerva.

Aquesta ha estat la vegada que ho he fet en menys temps, des de la plaça del poble fins a creuar el cartell just abans del pont de la via del tren on diu Ferreruela, li he posat  58 minuts 48 segons, si algú vol provar-ho, que es descarregui la ruta i usi el virtual partner en el Garmin, jo m’he deixat tot el que tinc, no crec que pugui tornar a repetir-ho a aquest ritme.

Seguim, creuem el poble i ens anem cap al pont que passa per sobre de la via del tren, ens fiquem per una pista a mà dreta i seguim amb molta velocitat pel tipus de terreny fins a Villahermosa del Camp. Creuem el poble i seguim per pista fins a Romanos, que creuem també.

Als pocs metres en Romans ens anem a mà dreta, per una pista menys transitada i que inicialment hi ha molta pissarra en el paviment, baixant ràpidament fins a trobar-nos un encreuament, ens anem a la dreta cap a Villadoz i després a Mainar. Hi ha part que hem de fer-la per carretera, però són pocs metres. La volta més gran que donarem, serà en entrar a Mainar perquè hem de passar la rambla i la via del tren, amb el que entrem pel cementiri.

Seguim per una pista cap a Torralvilla, veient un cartell que ens mana a Langa, que és el poble que hi ha després de Torralvilla.

De Torralvilla a Manchones anem per camins que travessen els camps de sembrat, és la part més llarga que farem sense creuar un poble. La baixada a la carretera de Calatayud és espectacular, la creuem i seguim per la rambla que hi ha darrere de la pineda de Daroca fins a Manchones. D’allí ens anem a la carretera antiga en Murero i seguim adreça Daroca, abans d’arribar a mà dreta hi ha una pujada que sembla que sigui impossible de fer amb bicicleta ni a peu, però és possible. Seguim la pista que ens portarà a Orcajo, aquesta és la segona pujada dura de la ruta.

Creuem el poble i ens anem cap a Balconchán per carretera, just quan veiem Balconchán a mà dreta hi ha un camí que ens baixarà al poble i agafarem el camí típic del port de Balconchán que fem sempre per arribar a la Llacuna de Gallocanta però a l’inrevés, camí a la carretera que va de Daroca a Molina d’Aragó i creuarem cap a Valdehorna, baixarem per carretera, creuarem el poble i arribarem a un encreuament que agafarem a l’esquerra per arribar a la rambla de Villanueva de Jiloca, ruta finalitzada.

Aquesta feta a l’agost del 2009. És molt llarga i cansada per quilòmetres, a més permet fer-la a ritme molt alt, cosa que encara ajuda més al cansament. Al mi m’han sortit 4 hores i poc, comptant amb problemes amb el Tubeless posterior i havent de parar diverses vegades per inflar la roda i no muntar càmera.

Total distance: 79515 m
Total climbing: 1606 m
Total descent: -1616 m
Download file: Ferrerue-mainar.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà la opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix