La ruta passa per: San Martín del Río, Báguena, Ferreruela, Villahermosa del campo, Romanos, Lechón, Anento i torna a Villanueva de Jiloca per la rambla de Valdeguaren.

És una sortida llarga per quilòmetres però molt senzilla quant a dificultat.

Sortim de la plaça del poble, cap al riu i vorejant el Jiloca fins a Sant Martín del Rio i d’aquí a Báguena.

En Báguena rambla a dalt cap a Anento, desviament a la dreta adreça Arguilay i fins a tocar la carretera de Ferreruela. Aquesta pujada és la més dura de tota la ruta, és per pista ampla i sense problemes, es pot pujar amb tot ficat i guardant algun pinyó, depenent de la forma física de cadascun.

Una vegada en la carretera, la seguim durant uns metres, no més de 100 i ens movem a la dreta per una pista ampla direcció a Ferreruela de Huerva. Creuem Ferreruela, on podem parar a prendre alguna cosa dirección cap a Villahermosa del Campo, on arribarem per unes pistes amples i ràpides, es poden arribar als 36 i 38km/h en pla sense massa esforços.

Creuem Villahermosa i seguim per pista cap a Romanos, seguim per una pista del mateix tipus, tot el pla és molt semblant, molt ràpid i pla.

Creuem Romanos i anem per carretera fins a la rotonda de l’entrada al poble de l’Autovia, aquí seguim per la pista que va just al lateral de l’autovia fins a arribar a Garrí. Aquesta és la pitjor part, ja que no té cap “gràcia” des del punt de vista de ruta bonica, però és necessària si volem arribar a Anento.

Una vegada en Lechón, anem per carretera fins a Anento. És una carretera poc transitada, però és l’única per arribar a Anento. Quan comença la baixada, podem veure a mà esquerra les muntanyes tallades, és realment impressionant.

Una vegada en Anento, trobem un cartell on diu Nomrbevilla i Daroca a mà dreta, ho agafem i seguim per una pista que ens puja fins als 1000 metres d’altura, just en el cim de la muntanya.

Una vegada allí, seguim recte per la rambla de Valdeguaren que ens porta directe a Villanueva de Jiloca, haurem de creuar la carretera general just abans de l’arribar al poble, però no té cap perill. La baixada és molt ràpida i permet gaudir molt baixant.

Una vegada creuem la carretera, arribem a les comportes de Sant Martín, just en les delimitacions de Terol i seguint arribem al parc i arribem de nou a la plaça del poble donant per finalitzada la ruta.

Està feta a l’agost del 2009, surten un total de 47 quilòmetres i pansa per un munt de pobles on es pot agafar aigua de la font sense problemes i a més ens permet parar per prendre alguna cosa i gaudir de l’entorn en qualsevol bar de la zona.

Total distance: 48188 m
Total climbing: 1283 m
Total descent: -1269 m
Download file: Ferreruela, Anento, rambla.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà la opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Aquí podreu veure unes fotos de la ruta

Digues si t'ha agradat

Comparteix