Ruta nova que vam fer Agustín i jo el 22 d’abril del 2011, divendres de Setmana Santa passat per aigua.

La ruta no és difícil, però és llarga i nosaltres vam tenir la mala sort de fer-la després que hagués plogut molt, amb el que era molt més costós pedalar i en les baixades hi havia un punt de perill per l’excés de fang, amb el que la trobem molt dura, encara que estic segur que no té gens que veure fer-la de nou amb el ferm sec.

Aquesta és l’única ruta que tinc ara com ara en la web que surt i torna a Daroca, encara que en el meu cas em vaig desplaçar a Daroca amb bici i vaig tornar a Villanueva de nou a la volta.

Des de Villanueva de Jiloca fins a Daroca pel camí alt seguint les vies del tren. Una vegada allí seguint la carretera que porta a Acered, no parem fins a arribar a Murero, on ens fiquem al poble, creuant el rio i seguint una sendera molt bonica que acompanya al Jiloca durant uns quilòmetres. Després deixem de costat el rio i comencem a pujar la costa més forta del tota la ruta, vam acabar arribant a Atea i creuant el poble.

A la sortida d’Atea, per sota del pont, seguim la pista que diu ermita de Sant Lamberto, però amb la intenció d’arribar al camí d’a dalt de l’ermita, el que arriba al Cerro de Santa Cruz. Anem seguint el camí i en la primera desviació, ens anem a la dreta i comencem a pujar durant uns 4 quilòmetres aproximadament, lents però amb una pujada constant. Una vegada acaba el camí, arribem a un altre més ample que agafem a mà esquerra, és la baixada de Santa Cruz a Acered que hem agafat altres vegades de baixada. Seguint la pista arribem al camí que puja a l’alt de Santa Cruz. A partir d’aquí es pot escollir, arribar a l’alt i seguir baixant, ja que el mateix camí de pujada és el que tindrem de baixada, solament és arribar a l’alt per dir que hem arribat.

En el nostre cas pugem a l’alt del Cerro i baixem. Arribant a la carretera, la creuem i baixem per la pista que ens portaria a Orcajo agafant-la a la dreta, però seguim de front per una pujada trencacames que està feta de fa poc temps. Una vegada a dalt és tot baixada i fort per pistes fins a arribar a l’altura de la carretera, al costat d’una granja de conills. Els últims 500 metres abans de la carretera, en el nostre cas en haver plogut, pedaleamos pel més semblat a un rio que un pot imaginar-se. Una vegada en la carretera, l’agafem de tornada en sentit contrari al sentit que hem agafat al matí en anar cap a Murero. Ens faltaran 5 km de carretera per arribar a Daroca i en el meu cas uns quants més per tornar a Villanueva de Jiloca pel mateix camí alt que he agafat al matí per arribar a Daroca.

A mi m’han sortit des de Villanueva de Jiloca 66,31km que vam fer en 4 hores 14 minuts, amb una velocitat mitjana de 15,6km/h, un desnivell positiu de 1214 metres i en el meu cas un consum energètic de 3126kcal.

Total distance: 62924 m
Total climbing: 1360 m
Total descent: -1307 m
Download file: Murero, Atez, Santa Cruz, Daroca por carretera.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà la opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix