Sortida des de Villanueva de Jiloca cap a Daroca i d’aquí cap a Retascón i pels camps llaurats cap a Mainar, l’Agustín i jo hi hem arribat en menys d’una hora. De Mainar es veuen unes antenes a mà dreta, damunt de l’autovia.

El següent pas és arribar des de les Antenes fins a l’ermita que hi ha a la part alta de Herrera de los Navarros.

Hem baixat per una caminet en bon estat, fins que s’ha acabat. Una vegada aquí, he vist en el GPS que hi havia 6,7km fins a arribar al proper poble i una sendera marcada amb colors blanc i vermell de GR. Hem seguit perl sender, rascades i esbarzers totes i si quedava alguna cosa, també ens les hem portat. Al final d a sender una paridera mitjà derruïda i una sendera marcada que ens ha portat al poble que hi havia en el baix de la vall. Allí hem preguntat i ens han indicat de seguir una estona per carretera fins a agafar una pista i arribar fins a l’ermita en uns 25 km, ja portàvem 36 km i sort del poble, hem omplert d’aigua el camelback.

Arribant a Herrera de los Navarros hem vist l’ermita i les antenes a mà esquerra, amb el que hem decidit agafar una drecera i mirar de pujar. Ens hem trobat amb una pujada al principi poc ciclable i a l’estona gens ciclable, molta pedra i molt desnivell. Estàvem a 950 metres i el GPS deia que l’ermita estava a 1320 metres, amb el que ens quedava una pujada de nassos.

Hem pujat una estona amb bici fins que no hem pogut continuar i hem continuat caminant, en el meu cas amb la bici en l’esquena. A l’ermita hi ha un bar, sort d’això. Entrepà, cerveses vàries, fruits secs i fins i tot un gelat.

La ruta és d’Agost del 2012, a la 1 del mig dia aproximadament, la temperatura estaba per sobre dels 40 graus segur.

Havent dinat, hem carregat aigua de gom a gom i hem tirat fins a agafar la carretera que ens ha portat a Badules, després a Romanos i després hem seguit cap a Daroca, agafant una pista a mà esquerra que ens ha portat a l’encreuament que hi ha a la part alta de Anento que baixa cap a les comportes de Sant Martin o Villa Jabalí.

Hem tornat per Villa Jabalí. En total gairebé 9 hores, de les quals pedalant m’han sortit 6 hores 43 minuts, una distància de 98,79 quilòmetres, no està gens malament.

La mitjana de 14,7km/h, una velocitat màxima de 54,9km/h en alguna de les baixades dels primers quilòmetres, primers vol dir entre el 40 i el 50 aproximadament. El desnivell positiu de 1929 metres i el negatiu de 1922 metres, amb el que l’acumulat ha estat de 3890 metres!

La ruta és la més dura de la zona, per distància, per desnivell, per quilòmetres, per temps total, etc. S’arriba fins a punts on normalment no arribem amb altres rutes més properes.

Total distance: 91295 m
Total climbing: 2028 m
Total descent: -2010 m
Download file: Ermita de Herrera de los Navarros.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà la opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.
 

Digues si t'ha agradat

Comparteix