Aquesta sortida surt de la zona del Jiloca i entra en la Conca Minera. El dolent és que quan la vaig dibuixar no em vaig poder fiar massa de la cartografia i m’ha sortit una ruta en la qual crec que més d’un 70% és per carretera, encara que carretera secundària en la qual és molt estrany trobar un cotxe, és carretera.

Sortim de Villanueva de Jiloca fent la típica ruta de Ferreruela de Huerva, és a dir Sant Martín del Rio, Báguena, rambla cap a Anento desviant-nos a la dreta cap al Aguallueve i sortint a la carretera cap a Ferreruela ens desviem a mà dreta seguint recte després del pont de l’autopista fins a Lagueruela.

Des de Lagueruela per carretera ja anem a Collados i a Olalla. Des d’aquí agafem una pista preus que ens porta de nou a la carretera que puja al port de Fonfría per carretera. És un 1470 metres sense massa complicitat i constant. Des d’a dalt ens anem baixant per carretera fins al primer encreuament que trobem i ens anem a l’esquerra arribant a Piedrahita de Castro, després d’uns quilòmetres trobem un reixat que obre el tancat del Colladico.

El Colladico és una reserva privada de caça, on és fàcil poder veure cérvols i altres animals. La porta porta un sensor de moviment, segurament després d’uns minuts aparegui el guarda amb un 4×4 a preguntar-nos, però és extrany que posin cap problema.

Una vegada passem El Colladico ens anem ala esquerra i comencem a pujar per una pista que comença ampla però que ens desviem a mà esquerra i comença a pujar amb un percentatge alt i amb difícil adherència. Puja fins a creuar la muntanya de nou, fent ziga-zaga fins a passar just per sota dels pals de corrent.

Una vegada a dalt, ens anem a la dreta, obrint de nou el reixat de sortida i assegurant-nos que queda ben tancada. La baixada és ràpida, amb una mica de grava però gens perillosa i a més es fa molt curta. Ens porta a la carretera, just al costat de Bea.

De Bea seguim per carretera de nou cap a Anento passant per Lagueruela, Ferreruela de Huerva i Lechón. Una vegada en Anento agafem la pista que porta a Nombrevilla i passada la primera pujada forta, seguim recte per la rambla que ens deixa en la carretera entre Sant Martin i Villanueva, ruta finalitzada.

La vam fer en 6 hores justes a una mitjana de 14,6km/h és a dir molt ràpida. La carretera va augmentar la mitjana. Quant a desnivell al meu em surten 1450 metres.

La ruta l’he fet amb Agustín Alcaire i Raúl Muñoz a l’agost del 2010.

Total distance: 87854 m
Total climbing: 1882 m
Total descent: -1892 m
Download file: El Colladico_ca.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà la opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Aquí us deixo unes fotos de la ruta

[maxgallery id=”5518″]

Digues si t'ha agradat

Comparteix