La sortida d’avui és més fluixa, diguem que es pot retallar on vulguem, tot i que si la fem sencera acabarem amb una mica més de 28 quilòmetres.

Sortim de la plaça del poble en adreça Daroca, en aquest cas pel camino alto, pel mateix que tornarem. Una vegada en Daroca, apareixem en l’antiga estació de tren, hem de creuar el poble pel carrer principal. Una vegada sortim del poble, ens dirigim a les pinedes, a mà esquerra per una pista sense asfaltar de pujada forta. Val la pena parar a mig camí, ja que hi ha una vista panoràmica de Daroca molt bonica, seguim la pista fins a trobar-nos el castell. Just després de la primera torrassa hi ha una pista que baixa pegada al castell, aquesta ens portaria a la plaça del poble de Daroca, a la font. Seguim de front pel camí principal, trobem un desviament que seguim per la dreta. Si anéssim a l’esquerra aniríem a la carretera de Murero a Daroca que acabarem agafant després, decidim allargar la ruta i seguim pel camí de la dreta.

Trobem la cabanya de caçadors, la deixem a mà esquerra i anem seguint la pista de la dreta. Val la pena parar en la cabanya de caçadors, hi ha una vista espectacular de les pinedes.

Seguim la pista principal fins al final, és ràpida i amb pedra solta, però sense perill. Una vegada arribem al final trobem que ens deixa en una rambla, ens anem a l’esquerra i seguim baixant. La rambla habitualment seca porta pedra petita i això ens implica no poder portar una relació de canvi ràpida ja que segurament ens toparem amb alguna que una altra pedra. Al final de la rambla trobem una sortida a mà esquerra que va a parar a la carretera de Murero a Daroca. Hem d’agafar la carretera i seguir-la cap a l’esquerra, amb cura, encara que és una carretera poc transitada, en cap de setmana pot ser que hi hagi una mica de tràfic. Tenim uns 3 Km  i poc fins a arribar a Daroca, una vegada allí, ens anirem a la dreta en direcció a la mateixa pista que hem agafat al matí per arribar a Daroca, l’antiga estació de tren i Villanueva de Jiloca entrant per la part superior del poble, baixem a la plaça i ja hem finalitzat la ruta.

És una ruta bonica per la pujada que hi ha cap als pins per les vistes de Daroca, no és gens dura, solament té la sortida de Daroca als Pins, la resta és tot pla o en baixada, és ràpida i fresca ja que hi ha bona part que la farem entre pinedes. Es pot fer en una mica més d’una hora i mitja dedicant alguns minuts per poder gaudir de les vistes.

Total distance: 26282 m
Total climbing: 885 m
Total descent: -889 m
Download file: Daroca-pinares_course.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà la opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.
 

Digues si t'ha agradat

Comparteix