Aquesta ruta és una variació de la ruta típica de la pujada forta a l’alt de Anento pujant per darrere del cementiri de Báguena i baixant per mà dreta una vegada ens hem desviat cap a Villa Jabalí. Passem la Presó i baixem a Daroca.

Una vegada en Daroca ens anem a pujar a la Muralla per la pista que hi ha darrere de la gasolinera fins a passar el Asador i l’Heliport. Just després de l’Heliport ens anem a mà esquerra per una pista ampla que baixa ràpidament i que no té massa complexitat fins que a mà esquerra de nou trobem una pista molt més estreny que solament es pot fer a peu, amb bici i a cavall.

És fàcil de veure, ja que de bon inici passa per un pont de pedra.

La baixada és en ziga-zaga, sense cap complexitat, solament que si la bici és gran com la meva potser costa més girar en cada revolt.

Val la pena parar per veure el paisatge, és realment preciós. Hi ha uns tallants impressionants. Seguim baixant fins a arribar a la carretera de Murero a Daroca. Just abans d’arribar a la carretera, hi ha una part on s’ha esfondrat part del camí, tot i que es pot fer damunt de la bici ja que no són més de 50 centímetres, nosaltres parem i ho vam fer a vaig piular, no val la pena relliscar i fer-se mal al final de la ruta.

Una vegada en Daroca, tornem al poble pel camí baix, el que passa per la part baixa del riu fins a Villanueva de Jiloca.

La ruta és curta i ràpida, en el nostre cas la vam fer en 2 hores 14 minuts i ens van sortir 34,55km. La mitjana de 15,5km/h amb un desnivell de 779 metres..

La ruta la vam fer Agustín Alcaire, Raúl Muñoz i jo a l’agost del 2010.

Total distance: 34425 m
Total climbing: 899 m
Total descent: -907 m
Download file: Anento, Nombrevilla, Helipuerto.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà la opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Digues si t'ha agradat

Comparteix