Sortim de la plaça de Villanueva de Jiloca direcció al riu, una vegada allí a la dreta cap a Sant Martin, sortim a la carretera principal de Sant Martin cap a la dreta, ens anem a per una pista que hi ha a uns 30 metres a l’esquerra i que segueix en direcció a Báguena. Una vegada en Báguena, entrem al poble pel carrer principal i quan arribem a la rambla que baixa, pugem per ella a mà esquerra. Ja no hi ha pèrdua per arribar a Anento. És una pista ràpida sense asfaltar i amb poc pendent.

Entrem per la part inferior del poble. Creuem el poble i trobem un cartell a mà esquerra que ens indica Nombrevilla-Daroca, seguim per aquest camí, és una pista sense asfaltar amb molta grava, comença la pujada. Pugem fins a trobar un encreuament just després de creuar per 2 parets menjades artificialment a la terra, pujada forta, i ens anem a la dreta, seguint sempre les indicacions marcades amb línies blanques i grogues. Entrem a la zona dels pins, és una part molt bonica amb poca llum, fins que trobem un encreuament de camins.

Si seguim recte anem a Nombrevilla, a l’altura del cementiri, on podríem anar rectes fins al poble per la carretera o a l’esquerra per seguir baixant per la rambla. Ens anem a l’esquerra, seguint el cartell de Nombrevilla-Daroca. Trobem un segon encreuament als pocs metres, a l’esquerra anem a la cabanya de caçadors de Villanueva de Jiloca i al poble seguint recte, ens anem a la dreta seguint els cartells. Arribem al mateix punt que arribaríem si haguéssim seguit recte cap al cementiri de Nombrevilla i allí per la rambla, no entrem al poble, deixem l’entrada del poble a mà dreta creuant per l’autovia per sota i ens anem en direcció a la presó. Passem per la part posterior de la presó, és bé anar ràpid, ja que hi ha unes piscines amb aigües fètides de la presó, l’olor és bastant dolenta. Seguint el camí pugem a una petita muntanya i anem a l’esquerra, deixant a la nostra mà dreta una finca amb un munt de gossos, sempre seguint el camí marcat.

A partir d’aquí és tot baixada, és una pista ràpida i bonica. En un punt el camí ens permet seguir dret però les indicacions ens marquen caure a la dreta per la magnífica trialera de baixada, no és complexa, però hi ha pedra solta i pendent, es pot fer damunt de la bici sense problemes, tirant el pes cap a enrere i segons en quin punt clavant la roda posterior. Acabem la trialera i ens porta a una pista que en uns metres ens deixa en la rambla principal que baixa cap al túnel de la mina de Daroca, hem d’anar a mà esquerra direcció al lloc de creu vermella de la carretera, sense arribar a sortir a ella. El túnel té uns 250 a 300 metres, sense llum però es pot fer sense ús de llanternes, ja que és recte. No és aconsellable fer-ho si està plovent o hi ha anunciades riuades, o la rambla baixa amb aigua, ja que és un desviament artificial que es va fer perquè les riuades no inundessin Daroca.

Una vegada sortim del túnel, als pocs metres hi ha un desnivell que hem de superar-ho baixant de la bici i si anem més d’un que el primer baixi i ajudi a baixar la resta de bicis, tindrà uns 2 metres d’altura, provocats per l’aigua. Seguint la pista ens anem a la carretera que va de l’entrada de la carretera nacional de Daroca cap a Daroca, hem de seguir carretera adreça Daroca uns 250 a 300 metres i a mà esquerra ens fiquem en una pista sense asfaltar que seguint-la sense pèrdua arribem de nou a Villanueva de Jiloca, anem per la part del riu que està al costat de la carretera, hi ha un parell de camps llaurats que superar, però que es poden fer damunt de la bici i amb cura de no fer malbé res.

La ruta es fa en una mica més d’una hora, és bonica pel paisatge i el tipus de camí que agafem, ja que hi ha una mica de tot, és un total de 27 quilòmetres i poc. El nivell de dificultat, hauria d’estar en nivell mitjà, no pels quilòmetres ni pel tipus de pista, potser per la trialera i pel pas de la mina.

Total distance: 26621 m
Total climbing: 915 m
Total descent: -909 m
Download file: Anento-daroca_course.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà la opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix