Sortim cap a Sant Martín del Rio pels gronxadors des de Villanueva de Jiloca, creuem Sant Martín i arribem a Báguena, rambla a l’esquerra enmig del poble cap a Anento, una vegada creuem el pont ens anem de nou a l’esquerra i seguim fins que el camí comença a pujar a mà dreta, seguim fins a l’alt i planegem per la vora dels pics, val la pena gaudir de la vista.

Deixem Anento a mà dreta a baix, creuem la pineda i just en acabar la pineda a l’esquerra hi ha un va desviar que agafem. Als pocs metres hi ha un altre desviament, a l’esquerra cap a Villa Jabalí, ens anem a la dreta, baixarem a Nombrevilla, passem per darrere de la presó, compte amb les piscines séptiques, fan olor molt mal.

Just després de les piscines séptiques hi ha una pista que puja de nou i ens porta a l’alt abans d’anar a mà dreta cap a Daroca per una pista petita i ràpida. En la part final hi ha una baixada estreta que es pot fer a peu o amb bici, però no amb cotxe que ens deixa en Daroca.

Pugem per la caserna de la guàrdia civil fins a la muralla, trobem a mà esquerra una caminet que baixa i ho agafem, ens portarà vorejant la muralla fins al poble de nou. Aquesta caminet és la part més difícil del recorregut, és possible que s’hagi de fer a peu algun trocet. Una vegada en Daroca, ens anem per la carretera cap a Villanueva de Jiloca i ens desviem per un camí cap a la fàbrica de pasta i seguim vorejant el riu que ens queda a la dreta fins a Villanueva de Jiloca de nou.

És una ruta tècnica, ja que tant la baixada a Daroca des de l’alt i la baixada vorejant el mur són tècnicament més complexes que la resta de rutes que hi ha per la zona. La varem fer en 2 hores 10 minuts, contant amb una puntxada de l’Agustín.

Total distance: 28341 m
Total climbing: 871 m
Total descent: -878 m
Download file: Anento-Nombrevilla-Los Pinos- Muralla Daroca.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà la opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Aqui teniu una foto de l’Augstín pujant

dsc00893

Digues si t'ha agradat

Comparteix