Hem aparcat els cotxes a Sant Esteve de Palautordera, just davant del restaurant FontMartina. Hem esmorzat i dinat allà, bons preus i bon tracte. Ens han deixat dutxar-nos sense cap cost adicional mentre feien el dinar, es d’agrair.

L’inici es per carretera cap a Les Margarides, fins arribar a un desviament a la dreta per una carretera poc transitada al kilòmetre 8,5 aproximadament.

A partir d’aquí la pujada, que es tota per carretera fins al Turó de l’Home, a 1702 metres, no te pèrdua, es puja durant 2 hores i mitja aproximadament, si més no al nostre ritme. L’últim kilòmetre es més dur, i els últims metres son per pista amb molta pedra.

La tornada es pel GR5, un corriol que d’entrada no sembla dur, però que als pocs metres comença a agafar inclinació i a augmentar el nivell de pedres que hi ha, molt tapat, però molt maco.

Es prou dur com per no poder descansar la musculatura i factible com per no haver de posar peu en cap moment i fer-lo sense parar fins a baix.

Hi ha un punt que va a parar a la carretera que hem fet inicialment, i es fan uns 200 metres fins arribar a un pàrquing de cotxes on hi ha una font per omplir aigua.

Un deixo un petit vídeo de la baixada pel GR5, contant que hi havia molta boira i que la càmera estava un pel humida. Vàrem tardar una hora i mitja en baixar aproximadament.

Després es torna a baixar, però ja per un corriol més factible, sense tanta complexitat i molt més ràpid. El corriol acaba al poble del Montseny i d’allà per carretera fins a Sant Esteve de Palautordera, per la mateixa carretera que hem fet inicialment.

Surten uns 50 kilòmetres aproximadament, més de la meitat per carretera molt poc transitada, però carretera. Val la pena per la baixada, si agrada baixar amb pedres. Vàrem tardar 4 hores sobre la bici, en total un parell més entre parades i reagrupar-nos.

La ruta esta feta de dijous 5 de novembre del 2015. Us deixo unes fotos de la ruta aquí a sota.

Total distance: 47021 m
Total climbing: 1600 m
Total descent: -1609 m
Download file: turodelhome.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí

Digues si t'ha agradat

Comparteix