Vàrem anar a fer la ruta de Tracks dels Volcans del 28 al 30 de maig del 2011.

Hi vàrem manar 7, amb nivells molt diferents de forma. Érem el Fer i el Diegui Rama, el Gaizka Loyola, el David Villagrasa, el David (daVitic) Guillén, el Santi Vilarrubla i el Raül López (jo).

La ruta la organitza el Jordi de Tracks de Diables, la veritat es que ens va agradar més Diables que Volcans.

La vàrem fer en 3 dies, amb 90km, 95km i 65km el tercer dia. Es pot fer amb 3 dies però amb un nivell alt, segurament dels que la vàrem fer, no tots l’aguantaríem en les mateixes condicions, però la millor manera per gaudir-la es fer-la en 4 dies.

Primer dia de Torelló a Mieres (el track es l’original, no el nostre)

Total distance: 88192 m
Total climbing: 2759 m
Total descent: -2971 m
Download file: 1 torello-mieres.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

El primer dia es un pel avorrida, ja que la ruta comença a Rupit i de Torelló fins a Rupit es cicla amb pressa i per rutes no gaire maques. Un cop a Rupit, esmorzar i comença la ruta.

La vàrem trobar dura, però factible. Vàrem tardar 13 hores contant parades per esmorzar i dinar, averies de rigor i parades per descansar i esperar els últims.

Vàrem dormir a Mieres, en una casa rural, e Barça va guanyar la Champions!!!

Segón dia de Mieres a Santa Pau (el track es l’original, no el nostre)

Total distance: 97800 m
Total climbing: 4112 m
Total descent: -3873 m
Download file: 2 mieres - sta.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Al matí del diumenge teníem la idea inicial de sortir a les 6, ja que el desnivell i els kilòmetres pintaven ser molt dura, però no ens van posar l’esmorzar fins a les 7 i entre una cosa i l’altre vàrem sortir passades les 8 del matí, massa tard i un error que ens va costar abandonar a Olot.

Vàrem anar tirant amb una ruta molt dura, amb uns desnivells que només el Santi podia ciclar a sobre de la bici, la resta havíem de pujar a peu, ferm irregular, desnivell per sobre del 25% i en alguns punts rodant el 35% i exageradament llargues.

La pitjor part, tot i que el Jordi ens va comentar que la canviaria, va ser després del segell del roadbook del segon dia, de cop es comença a enfilar el GPS per un lloc on no hi ha camí, es camp a través fins arribar al cim d’una muntanya on hi ha un volcà. Vàrem tardar 4 hores en fer 12Km i ens vàrem plantar a Olot a les set i mitja de la tarda.

El David Villagrasa anava exageradament mort i va decidir abandonar. Vàrem trucar al Jordi per saber com podia arribar per carretera a Santa Pau on havíem de dormir, i ens va dir que per l’hora que era havíem d’abandonar tots. El GPS en deia que ens calien més de 5 hores pels 26 kilòmetres que ens quedaven, amb més de 1500 metres de desnivell en només 26 kilòmetres i amb 2 ermites i un volcà.

Vàrem abandonar tots menys el Santi que va tirar sol, per descomptat amb un nivell molt superior al nostre. Vàrem arribar per carretera a Santa Pau amb 20 minuts i el Santi va tardar dues hores llargues, va arribar sense llum, però la va fer sencera. Nosaltres no dúiem llum i haguéssim arribat massa de nit, com per haver-la fet sencera i a peu, per descomptat, impossible ciclar sense llum per la muntanya.

El Jordi abans de marxar el dilluns 30 ens va convidar a anar-hi un cap de setmana qualsevol i fer els 26 kilòmetres que ens falten per dir que la hem fet sencera, que si podia ens acompanyaria, no ho descartem.

La casa rural molt bé, piscina, mànega d’aigua i el restaurant per sopar espectacular.

Tercer dia de Santa Pau a Torelló (el track es l’original, no el nostre)

Total distance: 67246 m
Total climbing: 1773 m
Total descent: -1729 m
Download file: 3 sta pau - tor.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

El dilluns 30 al matí, vàrem esmorzar a les 7 i cap a dos quarts de vuits ja estàvem en camí. Era el dia més fàcil tan en kilòmetres com en duresa.

La veritat es que el record que queda de la ruta es molt bo, però sobre tot perquè el tercer i últim dia es el millor de tots, en quan a corriols, trialeres, paisatge, etc. Fins i tot i ha una ascensió a per una ruta romana empedrada que el Jordi l’ha batejat com “K2” que tot i haver-la de fer a peu, era tan bonic tot que ens va agradar a tots més que la resta de les pujades dures. Una via no ciclable, per cap de nosaltres set.

A l’arribada a Torelló, com amb Diables, es creua el riu varies vegades, amb la conseqüent mullada de peus i alguna patinada, moltes ortigues que fan que et piqui tot i final a Torelló.

La ruta esta molt bé, nosaltres a part de l’errada de sortir tard el segon dia i de portar potser un ritme un pel més lent de la conte, tot i que no es cap excusa, la vàrem fer relativament bé.

Averies de rigor, cable trencat, els que duien càmera punxades, el Vitic va fer-li un set a la Kenda UST que li va fer ciclar els últims kilòmetres amb un “gra” al neumàtic de darrera, el Fer va trencar la Fox 32… les típiques averies de rigor de quan es força la bici més del conte.

Físicament a tots ens va fer mal el cul, i es que no estem acostumats a tantes hores a sobre de la bicicleta (menys el Santi) i les cames cansades, normal, els kilòmetres no perdonen.

Aquesta vegada, a més de fotos em vaig endur una càmera GoPro HD que vaig comprar i també hi he penjat alguns vídeos de la ruta. Així es pot veure quin tipus de pista i corriols hi ha.

Aquí teniu unes fotos de la ruta.

Digues si t'ha agradat

Comparteix