La Ratpenat es una cursa no competitiva que surt de Roses i que va fins a Cap de Creus. Es una cursa nocturna que té com a objectiu arribar a Cap de Creus abans de que surti el sol i veure sortir el sol mentre s’esmorza.

La hem feta un parell de vegades, no té cap complexitat, son 35km d’anada passant pel parc natural que hi ha entre Roses i Cadaqués, després es creua Port Lligat i s’arriba al far de Cap de Creus per carretera.

Es una ruta mixta, hi ha carretera i pista, cap trialera.

Aquest any 2011 la vàrem fer el David, el Fer i el Raül, l’any passat la vàrem fer el Fer i jo només.

La cursa va ser el 24 de juny, el dia de Sant Joan, sortia de Roses a les 2:30 del matí. Érem 90 ciclistes amb llum. Es fa una parada al punt més alt entre Roses i Cadaqués per menjar i beure quelcom i després una segona parada a Cadaqués on la policia local ens guia pel passeig de Cadaqués fins a sortir del poble. Vàrem arribar al far de Cap de Creus cap a les 6 del matí aproximadament, ja es començava a fer de dia.

Esmorzar pa amb tomàquet, “pinchos morunos” a la brasa, cansalada, botifarra, etc i beure el que es volia, tot inclòs dins del preu de la inscripció.

Un cop va sortir el sol, cadascú torna al ritme que vol, nosaltres vàrem tornar cap a les 7, arribant a les 9 i poc a Roses. Dutxa i tornada, ja que l’esmorzar/dinar era a partir de les 11 del matí, i a les 12 ja estàvem tots a casa, no valia la pena.

Si l’any vinent no fan un canvi de preu a la inscripció no crec que ho tornem, tot i que la cursa està bé, es passa un pel de fred a les parades i físicament hi ha 2 hores i poc ciclant, la resta es esperant al grup i passant fred per la tramuntana o per la humitat de la nit, tot i que s’ha de reconèixer que el paisatge es espectacular i que veure ciclar 100 persones amb llum es molt divertit, fa sensació d’una mena de serp.

Total distance: 72436 m
Total climbing: 1730 m
Total descent: -1745 m
Download file: Ratpenat 2011.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Aquí tens unes fotos de la ruta

[maxgallery id=”4212″]

Digues si t'ha agradat

Comparteix