Durant el 8, 9 i 10 de juny del 2007 vàrem anar a fer Pedals de Foc.

Pedals de Foc es una ruta per la Vall d’Aran molt maca i molt aconsellable.

Son 220km que es poden fer amb 3 dies amb comoditat o també amb 4 o 5 dies si es vol gaudir més del paisatge o el ritme de kilòmetres no es tan alt.

Ara fa un parell d’anys que la gent de Probike organitzen Pedals de Foc Non Stop, que es la mateixa ruta però modificada per poder-la fer un munt de BTT’s a l’hora i amb un sol dia, però amb els mateixos kilòmetres.

En el nostre cas, vàrem anar el Raül, el Fer i el Gaizka i varen acompanyar-nos també 2 amics del Gaizka, l’Andreu i el Victor. Tot i que els 3 dies de ruta només els vàrem fer nosaltres 3, tan el Victor com l’Arnau no estaven entrenats com per fer la Pedals.

El primer dia vàrem fer des de Vielha fins a les Esglésies vàrem dormir a Casa Batlle. El tracte molt bó i el sopar ens va entrar perfectament. Els primera 20 kilòmetres son de baixada, es fan molt ràpids i són molt macos. A partir del Camí de l’Aigua en endavant, hi ha una bona pujada i un cop a dalt es baixa fins a Les Esglésies sense problemes.

El segon dia vàrem dormir a prop d’Espot a Buira a la Casa Masover. Només vàrem pedalar el Raül, el Fer i el Gaizka. La pujada de la Vall Fosca es molt dura i molt llarga, però es pot fer sencera sobre la bici. Un cop al Parc Natural de Sant Maurici hi ha una pista ampla i amb poca pendent que ens porta fins a l’estació d’Espot. Vàrem patir molt ja que ens va ploure, van baixar molt les temperatures i va acabar caient pedra, no portaven roba d’abric i ens vàrem escalfar gracies a uns motoristes que van encendre foc a un refugi no guardat que hi ha abans de començar a baixar a Espot. La veritat es que va haver un punt que creiem que no ens en sortíem. La baixada a Espot es espectacular, molt ràpida i per pista molt ample amb inclinació.

El tercer dia es el més lleuger de tots 3. Es el menys dur i el més bonic de tots. La primera part del bosc del Gedar es realment espectacular en quan a paisatges, llàstima que s’ha de fer a peu, però es gaudeix molt! Seguidament per carretera fins arribar al parc natural, camí cap al Refugi de Montgarri, una pista amb poca pendent i llarga que es pot fer perfectament. Al Refugi es pot dinar bé sense deixar-se un dineral, d’aquí fins a l’estació de Baqueira Beret. Del pàrquing de Beret fins  a Vielha són 18 kilòmetres de baixada per pistes estretes i amb algun punt de dificultat, vàrem gaudir com crec que no ho hem fet mai. Crec que aquesta part es s’ha de repetir, encara que sigui pujar amb cotxe i baixar pedalant.

Al final dels 220 kilòmetres ens esperava el premi de haver acabat i per descomptat la samarreta i la bossa. Pel preu que té, incloent dormir, transport i els “goodies” del final, no es gens car, es aconsellable fer-ho contractant-ho a la web.

Aquí podreu veure un detall de fotos del viatge.

Aquí podreu descarregar el roadbook escanejar en format PDF.

Aquí trobareu tota la informació de Pedals de Foc.

Digues si t'ha agradat

Comparteix