Avui hem fet la primera etapa dels 4 dies de la Epic Trail Extrem. Aquesta vegada dels de GarrafenBTT només hi he anat jo (Raül), la resta son el Sergi Mateu, el Nacho Casacuberta, l’Artur Sánchez i el Xavi Puig.

La veritat, es que el primer dia ja ens van dir que no era gaire dur i realment no ha estat gaire dur, els durs son demà i passat demà i l’últim dia es veu que és molt bèstia.

Primer dia

Total distance: 66723 m
Total climbing: 1831 m
Total descent: -2044 m
Download file: Epic1.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Hem intentat sortir de Pont de Suert a les 8:15, al final eren les 9 aproximadament.

Avui la ruta era de 59km dels que els primers 32 eren de pujada o anava cap a dalt i la resta de baixada, contant que els últims 9 eren de carretera.

Hem passat i marcat el xip (segellat) a Bonasa, Las Paúles i a Campo.

La pega de la ruta d’avui, contra que és la més senzilla, és que no hi havia un lloc per parar a dinar, per tant hem esmorzat a Pont de Suert i hem tirat de barretes fins a arribar a Campo.

Pel que fa a distàncies, a mi personalment m’han sortit 67km que hem fet amb 7 hores 34 minuts contant parades, la mitja de 8,9km/h un pèl lent però la ruta no permetia anar gaire més rapit, potser haguessin arribar a 12km/h no crec que més, hi havia punts poc ciclables o directament no ciclables que hem hagut d’anar caminant. Pel que fa a consum energètic a mi m’han sortit 3803kcal amb una mitja de 131 pulsacions, un màxim de 205 pulsacions, és a dir he superat el 100%, cosa que no em passava de fa temps. La velocitat màxima exageradament ràpida, he arribat als 84,9Km/h, molt ràpid, potser massa ràpid, però no he tingut sensació de velocitat en cap moment, suposo que haurà sigut per carretera. La cadència de 72 rpm, un pel baixa, però dins de la mitja.

Aquí us deixo unes fotos de la ruta i un vídeo on he anat gravant a tothom, demà més.

Primera etapa de Pont de Suert a Campo

Segon dia

Total distance: 56959 m
Total climbing: 1746 m
Total descent: -1384 m
Download file: Epic2.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Avui teníem la ruta de Campo a Plan (el famós poble de la caravana de mujeres), segons el GPS 49km realment ens han sortit uns kilòmetres de més.

La ruta és molt xula, realment val la pena fer la Epic Extrem només pel segon dia, avui ha estat espectacular.

Sortint de Campo hem fet carretera una estona fins que hem començat a pujar per una pista asfaltada però sense gaire circulació, on l’Artur ha trencat la cadena (li hem muntat un suport de SRAM i llestos). Hem arribat a dalt de tot de la carretera i hem seguit pujant per pista fins a arribar al km 16 aproximadament.

A partir del km 16 ha començat una baixada molt llarga per pista ampla, a vegades estreta, molt tupida pels arbres i molt maca de vista, quan podíem veure quelcom de més que no fos només la pista.

Hem anat baixant i planejant constantment durant molta estona, diria que una hora llarga fins que hem trobat un encreuament, aquí és on es diferencia la Extrem de la Epic Trail. La baixada era d’una trialera realment espectacular, molt llarga, complicada però factible amb el meu nivell.

En arribar a baix de tot hem trobat un pont estret a creuar i una cadena a la paret per ajudar-te a baixar amb la bici a l’espatlla, ja ens van avisar. Un cop acabada la cadena ens hem trobat una bassa d’aigua transparent i freda que no hem pogut evitar, fora roba i a banyar-nos, espectacular.

Vint minuts més tard hem continuat la ruta, uns quants kilòmetres de caminet estret i pedra, a vegades massa pedra i tot, però ciclable amb un 90% com a mínim per no dir més. Hem anat a parar al final de tot a un poblet on hem agafat carretera fins a Las Salinas, on hem dinat, al Mesón Las Salinas, també hem segellat/passat el xip.

Després de dinar molt bé i amb massa quantitat segurament, hem anat a acabar els últims 13 kilòmetres abans d’arribar a Plan. Dels 13 n’hi havíem la meitat per carretera, no m’ha fet gaire gràcia, per postres hi havia un parell de túnels, sense llum.

Hem arribat a Plan per una pista molt rapida i sense gaires inconvenients.

A mi m’han sortit en total 57,24km que hem fet amb 7 hores 57 minuts, de les que pedalant a sobre de la bici hem estat unes 4 hores aproximadament. La mitja, contant que amb les 8 hores de rigor no he posat que es pari el GPS per tan em redueix el temps i les mitges em surten 7,52km/h amb una velocitat màxima de 52,1km/h. He cremat 6143kcal amb una mitja de pulsacions de 121 i una màxima de 211, he anat molta estona per sota del 85% de les meves pulsacions. En quant a desnivell 1642 metres de positius i 1187 de negatius, amb una cadència de 76 rpm.

Us deixo unes fotos i un parell de vídeos de la ruta d’avui, espero que us agradin.

Baixada amb vaques

Baixada trialera segon dia, espectacular!

Tercer dia

Total distance: 61460 m
Total climbing: 1932 m
Total descent: -2150 m
Download file: Epic3.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Avui de Plan a Castejón de Sos. La ruta d’avui era la més complicada de les 3 que hem fet fins al moment.

Hem sortit tard de Plan tard, hem esmorzat a les 8:30 per tant abans de les 9:30 no hi havia previsió de sortir i per postres ens hem trobat que el Nacho tenia la roda de darrere amb problemes, ha canviat neumàtic. Hem sortit a les 10 i poc del matí, massa tard.

La ruta constava d’arribar al Refugi de Viados, una pista ampla i senzilla amb pujada constant fins al km 13 aproximadament, per posar el segell, és a dir passat el xip i tornar a baixar fins al càmping de rigor. Hem fet cas als 4 manyos que estem fent la via conjuntament i hem baixat pel PR, potser un pèl massa trialera, però hem gaudit molt.

Hem encaminat el tercer pic del dia, el més alt que superava els 2000 metres, per pista senzilla que ens ha costat per temps a sobre del seient, no per més, tot i que la majoria d’estona anàvem amb el pinyó gran o el segon, poc més.

A dalt de tot el refugi on segellar i dinar, que no hem vist i hem passat de llarg. Al començar a baixar hem agafat la desviació de la Epic Extrem, baixada ràpida fins a arribar a un salt d’aigua brutal, molt bonic. Després el camí seguia fins a arribar a un tancat on ja no hi havia camí, era una baixada d’un PR on hem anat baixant de 1900 metres a 1400 aproximadament, amb més de 45 minuts de trialera ciclable un 95%, ens hem afartat de baixar i hem gaudit moltíssim.

Hem arribat a Castejón de Sos just quan començava a ploure, ens hem salvat d’una pluja important, justets, però bé.

En mides, 60,8km que hem fet amb 5 hores 26 minuts pedalant, he ajustat el GPS perquè pari quan parem, per tant surten les hores reals ciclant. La mitja de 11,2km/h amb una màxima de 44,4km/h, potser els vuitanta i molt del primer dia van ser un error del GPS, crec que és massa. Consum energètic de 4141kcal amb una mitja de pulsacions de 130 per minuts i una màxima de 209, algun punt que m’he passat. Cadència de 72 rpm. Desnivell positiu de 1865 metres i negatiu de 2083 metres, quines baixades…

Fotos i vídeo d’avui a continuació

Part final de la trialera llarga, espectacular

Quart dia

Total distance: 64849 m
Total climbing: 2483 m
Total descent: -2554 m
Download file: Epic4.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Avui l’última etapa de Castejón de Sos a Pont de Suert.

Sortim de Castejón de Sos amb les bicis en condicions, menys el Nacho que anava amb la Orbea doble que li havien deixat perquè la seva no estava en bones condicions.

Un parell de kilòmetres planers, per reprendre la ruta tornant endarrere, aigua i fang de la ploguda del dia anterior i boira que feia que l’ambient fos humit, no pas fred. Comencem pujar, la veritat és que la pujada fins a Sos és molt dura, algun punt de pensar a posar el peu a terra, però vàrem poder aguantar bé.

Després de Sos, uns km de carretera i tornem-hi, aquesta vegada una pujada molt llarga, sostinguda i no molt dura, em va recordar el Coll del Triador de Pedals de Foc, era una hora llarga pedalant per anar agafant metres sense pausa, a mi personalment m’avorreix, però la resta anaven la mar de bé pujant.

Al cim de la pujada, l’estació de Cerler on esperem a reagrupar tot el grup i començar a baixar un pèl per tornar a pujar fins al restaurant de l’estació.

Aquí va haver un problema greu, la Mavic SL de darrere de la meva Cannondale va començar a anar malament fins al punt que es va clavar, és a dir, anava amb pinyó fix, la pega és que podia trencar la pota de canvi i no en tenia cap gana. Averia greu, trucada a l’organització a les 11:51 del matí per dir-los que necessitava una sol•lució. Em van dir que anéssim fent fins al restaurant de l’estació i que em durien una bici per deixar-me-la i poguer acabar la ruta, que tardarien una hora i mitja aproximadament.

Vàrem arribar al restaurant de l’estació, quedava només la pujada més dura, una pista vermella que ens feia superar 380 metres en uns 3 o 4 kilòmetres. Vàrem esperar i desesperar, van portar la bici a les 15:15, és a dir 3 hores 25 minuts d’espera eterna! La gràcia és que la bici que em van dur era una talla L i anava bé, una Orbea Occam de carbono, amb XTR a tot arreu i 2×10 del 2012, frens F1, llantes Mavic SRL amb tubeless, espectacular! Vaig canviar els pedals per muntar els Crank Brothers i amunt. El canvi no anava bé, així que vaig mig ajustar el que vaig poder per tal de tirar i la pressió de l’amortidor no era la idònia, així que perdia un munt de potència en cada pedalada, però millor que res segur.

Vàrem arribar al cim, a 2280 metres d’alçada, al cap d’amunt d’una vermella a Cerler, amb un fred espectacular.

Des d’allà la baixada per darrere era a peu directament, diguem que no hi ha camí, has de seguir el riu i mirar d’arribar a una mena de masia/refugi de vaques on comença el camí de baixada, vàrem caminar i perdrens molt, però va ser divertit.

D’aquí la baixada per pista molt ràpida, unes trialeres molt xules que reforcen la idea que val la pena la Extrem i que repetiré segur.

A mi m’han sortit 63,62km que hem fet amb 6 hores 40 minuts pedalant. La mitja de 9,5km/h amb una velocitat màxima de 56,1km/h, 5829kcal de consum energètic amb mitja de pulsacions de 126 i màxim de 185 ppm, 66 rpm de cadència, suposo que es culpa de la 2×10 que em van deixar, 2221 metres de desnivell positiu i 2291 de negatiu, l’etapa més dura amb diferència.

Us deixo unes fotos.

Digues si t'ha agradat

Comparteix