És el segon any que fem la Calcenada.

Aquest any vam ser Fer Rama, Diego Rama, David Ocariz, Gaizka Loyola i Raül López, tots repetidors menys David que era la seva primera vegada.

A diferència de l’any passat, aquest any ens quedem a dormir a Calcena, vam anar amb tendes de campanya la tarda del divendres 5 d’agost i passem la nit allí per córrer el dissabte 6 d’agost del 2011.

No va ser la millor de les nits, però diguem que ens aixequem més descansats que si s’hagués arribat directament per a la carrera.

La carrera consta de 104km, majoritàriament per pista, encara que hi ha un percentatge important que es fa per asfalt. El tipus de pista és ampla, diguem que es pot fer perfectament amb una bicicleta de ciclocròs i que segurament és aconsellable fer-la amb una rígida, ja que amb una doble no es guanya gens.

Aquest any el nombre de participants va ser de 581, dels quals van arribar a meta 511.

Nosaltres baixem el temps total en una hora aproximadament, no podem queixar-nos.

Sortim de Calcena amb intenció de fer la primera parada en el quilòmetre 35 aproximadament, just abans de la segona pujada i de començar la baixada ràpida. Aquí va abandonar Gaizka, va dormir malament i tenia un terrible dolor d’esquena que no li va deixar seguir.

Següent parada per menjar en el km 60 aproximadament. Parem i ens vam menjar un plat de pasta, fruita, cervesa…

L’última parada va ser la del km 85 aproximadament, just abans de començar l’última pujada forta, la que posteriorment es baixa a tota velocitat durant uns quants quilòmetres fins a arribar a la carretera de tornada a Calcena.

Em vaig endur la GoPro però vaig tenir una sèrie de problemes amb els enregistraments, suposo que havia de desconnectar la càmera de l’ordinador a la brava i es va corrompre l’estructura de blocs de la targeta, amb el que va arribar un punt que va seguir gravant, però el fitxer és il·legible i no s’ha pogut recuperar.

El que la prova no aporta gens, és bastant monòtona i segurament no la repetim, buscarem alguna nova.

A l’agost del 2012 la vaig fer de nou (Raül) per tercera vegada i la veritat la vaig fer perquè estava a prop, però és una ruta que aporta poc. Vaig quedar el 100 de 475 que van arribar a meta, he anat reduint temps 6h 16 minuts 42 segons. No crec que la faci l’any que ve.

Aquí tens de nou el track, és el mateix recorregut que l’any passat

Total distance: 100818 m
Total climbing: 2603 m
Total descent: -2609 m
Download file: Calcenada 2011.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Aquí teniu unes fotos i uns videos de la ruta.

Campament al parquing de Calcena

 

Primer avituallament al km 12

 

Km 25 amb la primera vista del Moncayo

Digues si t'ha agradat

Comparteix