Des de fa un parell d’anys, la muntanya de davant de casa a Saint Pierre dels Forcats s’ha omplert de cartells que diu VTT amb un triangle i un parell de rodes, son rutes per fer per la zona, tot i que no n’havia fet cap fins avui. La ruta es d’octubre del 2013.

Sortida des de Saint Pierre dels Forcats pista verda amunt cap a Eine a l’estació de Eyne Cambre d’Aze.

Un cop et trobes la pista verda que es divideix en blava, a mà dreta hi ha un pont de fusta que fa que les vaques no puguin fugir del tancar, el seguim i trobem un corriol molt xulo de pujada i baixada que et dur a Eine.

Arribem al pàrquing de l’estació per l’entrada de Eine. D’allà anem fins a Err, pista ràpida i del poble de Err tornada cap a Eine, seguint la ruta 15 de color marró fosc.

Arribem al mateix punt on hem passat una estona abans i tornem a pujar cap al pàrquing de l’estació, d’allà anem a mà esquerra cap a la ruta marcada com a 21 d’un color vermell. Ens dur a la pista verda que al principi de la ruta i pedalant arribem al pàrquing del telecadira a cota 1900 metres.

Allà anem a buscar la ruta que ens dur a fer la volta al Circ i que ens dur al pic del Cambre d’Aze, veiem el cartell de la ruta 21 i un cop entres al camí, als pocs metres a mà esquerra, trobem un corriol de baixada ràpid i tècnic entre mig d’arbres, amb salts preparats a mida i amb els revolts peraltats amb fustes, es a dir, un circuit de Enduro amb BTT de baixada.

Es gaudeix moltíssim la baixada, es una baixada espectacular, des de 1950 metres aproximadament fins a 1550 metres per corriols i trialeres tota l’estona.

Si es vol i ha salts preparats i es pot baixar de pressa contant que els revols ràpids estan peraltats per ajudar a reduir la velocitat de baixada, jo no en sé tant per això.

Un cop avall de tot a la pista verda de nou, pista de baixada pel mateix camí que he vingut una estona abans.

La ruta es diu “vuit” perquè realment es un vuit, són dos cercles que empalmen a Eine, que es poden fer de forma independent o es poden fer junts.

Total distance: 16125 m
Total climbing: 690 m
Total descent: -699 m
Download file: Vuit SPDF.gpx
 Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix