La ruta surt del llac de Puigcerdà cap a Llívia, surt per darrera del llac i passa per un poble que es diu Ur, des de Ur cap a Llívia per una pista sense cap problema. Creuem el poble i sortim per darrera, per una cantera i comencem a pujar. De Llívia a Targassonne es relativament pla, tot i que es comença a notar la pujada i fins a Font Romeu, la pujada es dura, ja que es puja des de Llívia fins al kilòmetre 25.

Després es baixa al llac de les Bouillouses, passem per sobre de la presa i es pot agafar aigua al punt d’informació, tot i que l’aigua no té bon gust, es bona.

Es segueix pedalant fins a les Angles, la baixada es un tros per carretera i la resta per pista sense cap perill, alguna pujada dura fins arribar a Pla de Mir a les Angles. Baixem a la base del telecabina per la pista blava de Downhill. Un cop a baix, vàrem fer un mos al primer restaurant que hi ha després del pont que hi ha per la pista blava. Plat del dia que eren 12€ i un parell de cerveses, una horeta i seguir.

Vàrem creuar Les Angles i vàrem baixar fins al llac del Matalama, el vàrem rodejar per complert per tornar per sobre de la pressa a buscar un camí un cop creuem la carretera. Pujada fins arribar al pla de l’estació d’esquí de la Quillane i fins a l’entrada de la carretera de les Bouillouses, on creuem la carretera i anem cap a Mont Louis, tot per pista. Anem a parar a l’edifici on hi ha els militars francesos, creuem la rotonda de la carretera de davant i deixant la carretera principal a mà esquerre anem a parar al creuament de l’entrada d’Odeilo a Eyne passant per La Perche (poble), pugem per la carretera que va a Eyne una estona fins que ens desviem per una pista a la dreta que ens dur a Eyne poble.

Des de Eyne anem per carretera a fer el Port de Lló que es un 1590 metres crec recordat i veiem Puigcerdà. Creuem Lló, deixem a mà dreta Saillagouse, la veiem des de dalt i anem cap a Er i després cap a Santa Leocadia. Entrem al seguen poble Nahuja, falten 9 kilòmetres només per arribar, creuem Ossejar i anem a parar a darrera de Montlouis, sense passar la frontera per la carretera ens vàrem trobar a la rotonda que hi ha al costat del pont de l’estació de tren de Puigcerdà. Allà vàrem pujar cap al mig del poble, vàrem creuar Puigcerdà.

La ruta espectacular, vàrem tardar en total unes 11 hores i mitja, contant parades voluntàries per dinar o menjar quelcom o involuntàries per alguna trencada o una pluja important a Nahuja cap a Puigcerdà.

En total han sortit 98 kilòmetres que hem fet amb 7 hores 24 minuts pedalant sobre la bici, a una mitja de 13,2km/h. El desnivell positiu de 2248 metres i en el meu cas em diu que el consum energètic ha estat de 5015 kcal. La mitja cardíaca ha estat de 119 ppm que és el meu 68% i la màxima de 167 ppm que és el meu 95%. La velocitat màxima de 62,6km/h, tot i que dubto que sigui meva, segurament sigui del Fer amb la baixada de Font Romeu a les Bouillouses. La mitja de cadència es diu de 66 rpm, però no la puc contar perquè vaig perdre el sensor i només vaig pedalar amb cadència uns 15 kilòmetres i el desnivell negatiu em diu de 2259 metres.

Aquí us deixo el track sense modificar, tal i com ha sortit del Garmin. La ruta la vàrem fer el 9 de setembre del 2016.

Total distance: 97975 m
Total climbing: 2349 m
Total descent: -2360 m
Download file: 4_llacs_cerdanya.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Aquí us deixo unes fotos de la sortida, podeuun tast del paisatge.

[maxgallery name=”volta-als-4-llacs-la-cerdanya-setembre-2016″]

Digues si t'ha agradat

Comparteix