Ruta feta el 6 d’abril del 2023 amb la FatBike.

Sortim del pàrquing de Osseja cap al llac creuant el poble i d’allà cap a la pista que puja després del càmping de Palau de Cerdanya i amunt.

Desviament a la dreta al primer creuament de la pista de pujada, duen al mateix lloc, però el de la l’esquerre es més pista per gravel i el de la dreta està menys transitat.

Un cop s’ajunten vas fent pista amunt fins que trobes un revolt cap a l’esquerre molt tancat i a mà dreta hi ha un camí amb una balla de fusta al davant, aquest es el que dur a Vilallobent que agafarem més tard.

Seguim pujant per allargar un pel la ruta, afegir-hi un pel de desnivell i uns quilòmetres de més, també un corriol de baixada amb molta pedra molt divertit, però que s’ha de fer amb cura.

Al quilòmetre 6,8 aproximadament hi ha un desviament, la pista principal va a la dreta, la seguim i tenim un segon revolt a l’esquerre molt tancat, es l’últim que farem, ja que seguim pujant, hi ha un revolt a la dreta i el següent a l’esquerre ja no el fem.

Agafem a la dreta just al revolt, hi ha un pal que ho indica, la punta esta pintada de blau clar, es un camí planer que ens dur a la baixada que va cap el Pas Canadenc d’animals entre l’entrada a Vilallobent i l’entrada al Mas Tartas.

Es un pedregar, molta pedra solta i no pas petita, a mà dreta hi ha marques de que l’aigua s’ha endut part del camí, un reguerot important.

Un cop a baix, ja a la pista principal, m’he trobat que hi havia un fil prim de color blau que tancava el camí, no l’he vist d’entrada i he hagut de fer una frenada d’emergència, tot i que no hi ha hagut cap problema. S’ha de vigilar de no caure si no es veu el fil.

Passat el pas canadenc, pista avall fins trobar el revolt i la balla que et dur cap a Vilallobent.

Es un corriol molt còmode que té un punt de desnivell de pujada, però poca cosa, es un “falç pla” que es diria, acabes amb un balla metàl·lica perquè no marxin els animals que has d’obrir i tancar, tal i com estava.

Hi ha 2 camins, un que puja i un que baixa, ambdós et duen a Vilallobent, agafem el que baixa a mà dreta.

La part inicial es un bosc d’arbres que els hi ha caigut la fulla en aquest època de l’any i el terra es tot de fulles de color marró seques, espectacularment bonic.

A mida que vas baixant et trobes que el corriol es fa estret i hi ha moltíssima pedra, grossa, una mena de trialera que de baixada es pot fer, però no crec que de pujada es pugui fer, si més no atmosfèric, elèctric segurament si.

Hi ha un tancat, una balla metàl·lica que s’ha d’obrir i tancar al haver passat, el corriol segueix baixant, amb molta pedra i un tros amb fang, suposo que el riu que hi ha ma dreta ha deixat un pel d’aigua.

No té perill, si ho tens clar i tens confiança, sinó la patacada pot ser interessant i al terra hi ha pedres, toca premi segur 😉

Al final del corriol es fa ample i queda al lateral d’un camp llaurat.

Acabes en una pista que et dur a Vilallobent al cap d’uns 200 metres aproximadament.

Es creua el poble i a la dreta hi ha un carrer que es diu Camí d’Osseja, no té pèrdua.

Carrer amunt, acaba en una pista i s’ha de creuar el riu per un pont petit que hi ha, un pont que no deu tenir més d’un metre i mig, i que just passar el pont hi ha una pujada de pedres a mà esquerre que t’obliga a posar-te de peu uns 3 o 4 metres i arribes a un camí planer que et dur a Palau de Cerdanya i a l’inici de la pujada de pista, just al càmping.

He tornat pujant i creuant Palau de Cerdanya i pels carrers d’Osseja fins el pàrquing d’on hem sortit.

Són 14,75km que els he fet amb 1h 6m a una mitja de 13,2km/h amb un desnivell positiu de 509 metres i negatiu de 497 metres

Aquí us deixo el track

Total distance: 14913 m
Total climbing: 519 m
Total descent: -521 m
Download file: 06_04_2023.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix