Aquesta ruta l’he fet a l’hivern, amb neu. A l’estiu es pot fer igual, però suposo que el camí serà més senzill, a l’hivern amb neu costa un pel de pedalar.

Surt de l’estació d’esquí de Saint Pierre dels Forcats, des del telecadira de l’estació d’esquí de Cambre d’Aze. Sortim i encarem la pista verda, la Château d’Eau, anem pujant per la pista fins trobar a la dreta una altre pista verda, la Promenade en Forêt, l’agafem i la pugem fins que ens trobem en un creuament, just al final de la Enduro 6 i 7. Agafem el camí de l’esquerre, el camí que creua la pista blava Le Combe. Es un camí ample que es pot circular amb cotxe, no té cap dificultat. Passarem per l’Enduro 5 de baixada, i entrarem de nou a la Château d’Eau, la verda que hem agafat al principi, la creuem seguint el mateix camí que duem, el camí fa un revolt a la dreta, creua de nou la pista i entra de nou al bosc. Seguim el mateix camí, que creua de nou una pista, una verda que es diu Petite Verte, i després d’un petit revolt i uns 10 o 15 metres, creua de nou la Château d’Eau, seguim el mateix camí, ja surt de l’estació.

Creuem una pista que no existeix, no esta senyalitzada i creuem un camí d’un remuntador que fa molts anys que no funciona. Ens trobem en que el camí es divideix, pot anar a la dreta, cap al telecadira i des d’on vindria l’Enduro 4 o seguir recte, per un cartell que esta marcat com Enduro, però que no té número. Hi ha un cartell gran que diu Valle de Planes, recte. El camí es planer, hi ha un desviament a l’esquerre que no fem, hi ha una senyal de no passar, es una propietat privada. Després d’aquesta petita entrada comença a pujar, res important amb un revolt molt ample a l’esquerre, anem vorejant la muntanya, la vall. Seguim pujant fins arribar a dalt, on el camí es planer de nou i hi ha una recta, on arriba a una mena de plaça on diu Enduro a l’esquerre. Aquesta vegada no baixarem per la pista d’Enduro, seguirem recte.

A l’hivern hi ha una balla oberta, a l’estiu esta tancada i demanen si vas amb gos que el duguis lligat, suposo que deu haver-hi animals pasturant. El camí va pujant lentament, no es cap problema, va agafant alçada i rodejant les muntanyes, un parell de muntanyes per ser exacte. De cop comença a baixar, i s’arriba a una esplanada on diu pàrquing, el camí segueix recte. En aquest punt anem en sentit contrari, diguem que just girem a l’esquerre molt, molt que sembla que tornem endarrere. Hi ha un corriol estret, que esta marcat amb el pas de un quad, no pas d’un cotxe. Seguim el camí, no té pèrdua, puja poc i baixa molt, es creua un riu, poc profund, no té un pam d’aigua i s’arriba a un camí ample, un camí de cotxes que surt des de les antenes del poble de Planes.

Sortim a una mena d’esplanada on diu pàrquing també. En el nostre cas anem a l’esquerre, on el camí es fa més estret però es pot circular amb cotxe perfectament, el que baixa a la dreta, es més ample i esta més transitat. El de l’esquerre, voreja un parell de muntanyes, planeja i baixa un pel fins arribar a un punt on el camí s’acaba com a tal. Hi ha un corriol que puja a l’esquerre, molt inclinat, un camí que segueix recte, per anar a peu i que no té sortida en uns 50 metres i un corriol estret que baixa recte, es el que agafarem. No té cap complicació, va baixant i esta marcat.

Seguint el camí ens trobem de nou al final de la pista d’Enduro que no té número, coincideixen. A la part final, a l’estiu, hi ha un pas sobre unes fustes i esta tancat perquè els animals no marxin, a l’hivern, no hi ha el tancat i es pot baixar recte. Anem a parar al Pla dels Esquirols, una mena de plaça on aparcar el cotxe si vens des de Saint Pierre dels Forcats, i que hi ha un corriol per fer a peu fins a Planes. Es pot seguir recte i baixar fins a la carretera, però en aquest cas, anem pel camí ample cap a Saint Pierre dels Forcats, creuant el riu que no te gaire aigua, es pot fer bé i aparegut a l’estació d’esquí de nou, allà on hem sortit fa una estona.

A l’hivern la ruta es d’una hora i mitja a l’estiu suposo que 15 o 20 minuts menys, no té cap complicació tècnica, es pot fer amb qualsevol nivell, això si, que pugui baixar corriols amb alguna pedra, però no es pas un track d’enduro.

Es una ruta circular de 11km amb un desnivell de 377 metres, l’he feta en dissabte 31 de març del 2018.

Aquí us deixo el track per descarregar-lo

Total distance: 11018 m
Total climbing: 455 m
Total descent: -405 m
Download file: Vall de Planes.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix