La ruta l’hem trobat a Wikiloc, no es nostre.

Sortim del pàrquing que hi ha abans de l’església, com sempre, i baixem al llac per anar a buscar Palau de Cerdanya i anar cap al càmping que hi ha camí de Vilallobent.

Aquí comença la pista de pujada.

Es una pista que puja constant, però es còmoda, té algun punt on agafa més desnivell, però es pot fer prou bé.

Al quilòmetre 6,72 des de la sortida trobem un creuament, anem a la dreta, seguint la pista principal que segueix pujant fins arribar a la carretera al quilòmetre 12.

A partir d’aquí pedalem per una carretera en mal estat, sense pintar i que hi cap només un cotxe fins el quilòmetres 16,2.

Trobarem un banc en un mirador i a la dreta, deixant la carretera una pista que puja i que diu 1990 metres d’alçada, Borne 504 i Castellà de N’hug.

Just darrera del banc comença un corriol que baixa sense parar creuant en algun punt la carretera fins a la taula d’orientació d’Osseja.

La ruta l’hem feta en 28 de desembre del 2022 (aquí la crònica), hi havia neu i gel a partir de 1500 metres pujant i baixant hem trobat un pel de neu i poc gel fins que ens hem endinsat al bosc i ja no n’hi havia, només corriols i trialeres de baixada.

La baixada es impressionant, estàs baixant mitja hora ben bé, per corriols i trialeres dels que es veuen a vídeos a Youtube, estrets, tupits i ràpids.

Des de la taula d’orientació, anem a la dreta per un corriol poc marcat que ens deixa a una granja de vaques, fem uns metres de pista i just després de la granja, a la dreta, hi ha uns corriols que comencen amb un tobogan espectaculars, va baixant fins arribar al càmping d’Osseja, el de dalt.

A partir d’aquí ja només ens queda creuar el poble i aparèixer de nou al pàrquing.

Son 23,69km amb un desnivell de 816 metres tan positius com negatius, nosaltres ho hem fet amb 2 hores i 8 minuts per la neu, però estic segur que es pot fer amb menys de 2 hores.

Total distance: 24080 m
Total climbing: 840 m
Total descent: -837 m
Download file: 28_12_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix