Sortim del pàrquing de Osseja, creuem el poble i anem cap al càmping de Palau de Cerdanya, on trobem una pista que puja.

El primer creuament anem a la dreta, tot i que ambdós camins duen al mateix lloc.

La pujada es fins el quilòmetre 9 aproximadament, vas agafant desnivell per pista, factible i sense gaires problemes.

La ruta l’he feta amb una fatbike el 8 d’abril del 2023.

Durem aproximadament uns 50 minuts i trobarem que la pista segueix a l’esquerre, nosaltres anem a la dreta, cap a una pista que està tancada amb una balla de fusta i filferros electrificats per delimitar la zona.

Hem de baixar de la bici per poder passar la balla, seguim uns 500 metres amb una pujada suau i trobem una baixada curta a la dreta, de cop hi ha un creuament de camins i un pal que indica les rutes.

Agafem el corriol que baixa cap a Vilallobent pel Camí dels Seclars, marca 1h 10m a peu.

Es una trialera molt bèstia, s’ha de tenir nivell per poder-la baixar, si no hi ha prou nivell haurem de posar el peu a terra varies vegades.

Molt bonic tot, al costat del riu i en una vall que tens muntanya a banda i banda, no hi ha pèrdua.

El corriol està molt marcat, per tan es qüestió d’anar seguint les rodades avall.

Son 2,8km de baixada, el primer tros per una trialera molt dura, després, potser la segona meitat, es un pedregar però es fa bé amb la bici.

Trobem un tancat metàl·lic a l’esquerre i un creuament de camins, aquí ja comencem la part final, seguim baixant recte, ara tenim pedres grosses i un corriol un pel de res més ample.

Hi trobarem una segona balla metàl·lica, l’obrim i ens assegurem que queda tancada després de passar-hi i trobem més pedres, però cada cop menys fins que divisem Vilallobent, ha per un corriol amb terra.

Entrem al poble i el primer carrer a la dreta es diu Camí d’Osseja, fàcil.

Seguim el carrer, sortim del poble, hi ha un pont d’un metre i mig que passem i tenim una pujada d’uns 4 metres molt exigent, després un pla fins arribar de nou al càmping de Palau de Cerdanya que hem trobat abans, just al començar la pista de pujada.

Es pot tornar per qualsevol banda, però jo he tornat per un carrer recte que puja a Palau de Cerdanya, per acabar de “matar” la ruta, uns metres de peu amb cadència lenta.

Sortim del poble, entrem a Osseja i pels carrers del poble ens plantem de nou al pàrquing d’on hem sortit.

M’han sortit 15,69km que he fet amb 1h 17m a una mitja de 12,1km/h amb un desnivell positiu de 596 metres i negatiu de 531 metres.

Aquí us deixo el track

Total distance: 16124 m
Total climbing: 605 m
Total descent: -604 m
Download file: 08_04_2023.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix