Aquesta ruta l’he feta amb la FatBike el primer d’abril del 2023.

Aparquem el cotxe al pàrquing municipal d’Osseja, anem cap a Palau de Cerdanya creuant el poble i a l’alçada del càmping de Palau comença a pujar una pista que no deixarem fins arribar al quilòmetre 11,6 aproximadament.

A partir d’aquí empalmem amb la carretera que puja a la Coma Morera, seguim per la carretera amunt durant uns 800 metres, arribem al km 12,4 i trobem a mà esquerre un banc i un mirador, val la pena aturar-se un parell de minuts, té unes vistes molt boniques.

Estem per sobre de 1800 metres, normalment la temperatura a aquesta alçada es baixa, no ens hi podem estar gaire.

Pujant per la carretera, es veu a banda dreta una pista que baixa, creuant la carretera, abans del mirador, hi ha un corriol molt estret que costa de veure que baixa.

Aquest es el que hem d’agafar.

Es un corriol molt bonic, no té gaire complicació, es pot anar de pressa. Aquí sota teniu el vídeo que he fet amb 1 d’abril del 2023 amb la FatBike.

Arriba un punt que el corriol es fa més ample i en uns metres creuem la carretera. Es la mateixa carretera que hem agafat més amunt per arribar al mirador.

Seguim baixant, el corriol que baixa està un pel tapat a l’inici, però es troba bé, seguim recte i ens trobem un corriol ample, una mena de pista estreta i bruta de pedres, trossos d’arbre i demés, però es pot baixar bé.

Té bastanta inclinació, es ràpida i no té revolts, recte avall.

Apareixem a una altre pista que creuem i trobem un tancat elèctric, el primer que trobarem d’uns quants que hi ha fins arribar al poble d’Osseja.

La majoria no cal obrir el tancat elèctric, hi ha un pas de persones que es pot passar amb la bici aixecant la roda de davant i passant-la de peu. Després d’aquest primer tancat es baixen uns 25 metres i n’hi ha un segon, el passem igual.

Ara ja tenim una baixada tipus pista estreta que té un reguerot a la banda esquerre, on hi ha més pedra, es baixa ràpid i es tot recte fins el final on gira a la dreta, vigilant no anar massa ràpid a la baixada per no seguir recte, i es pugen uns metres.

Trobem un tancat de nou a l’esquerre, el passem igual, bici amb la roda de davant aixecada.

Ens hi posem de nou a sobre i avall, corriol poc visible per un espai ample fins que veiem la vall amb els pobles, Puigcerdà, Palau de Cerdanya, etc.

Just en aquest moment, a la dreta on tenim tota l’estona un tancat elèctric, veurem un pas de persones, hem de parar la bici, l’aixequem de nou, passem i entrem a la part que per mi es més bonica de la baixada.

Corriol estret entre arbres, corriol marcat al terra sense problemes, sortim del bosc i seguim baixant pel corriol fins trobar un tancat de nou, que l’he trobat obert sempre que hi he passat, just després el corriol s’inclina bastant i hi ha uns tobogans de dreta i esquerre amb pedra solta molt divertits, acaba amb una pista estreta que baixa cap al camí que puja al mirador de la Pupy.

Hi ha un altre tancat elèctric en mig del camp, l’he trobat obert i tancat algun cop, s’ha de vigilar, es passa, seguim el corriol que ja no té pedra i empalmem amb el camí de baixada del mirador de la Pupy, un tancat elèctric de nou, aquí hi he trobat animals algun cop, es a dir, està tancat i segurament amb electricitat i després d’aquest últim tancat ja arribem a la pista que baixa cap al càmping d’Osseja.

Seguim la pista que passat el càmping ja es carrer i entrem i creuem el poble fins arribar de nou al pàrquing.

Ens han sortit uns 17 quilòmetres i mig, la ruta es fa amb una hora i mitja sense problemes, el desnivell es d’uns 750 metres tan positius com negatius que es fan tots per pista menys els últims 800 metres que son de carretera en mal estat.

S’ha de vigilar en època de bolets, perquè podem trobar cotxes a la carretera i endur-nos un ensurt, per la resta, respecte pel medi, tan la natura com els animals i les persones que ens puguem trobar i a gaudir.

Aquí us deixo el track.

Total distance: 17856 m
Total climbing: 748 m
Total descent: -753 m
Download file: 01_04_2023.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix