Es una ruta que he feta al desembre del 2022, amb neu i fred, però amb FatBike.

Surt del pàrquing de Osseja, puja per asfalt fins a les antenes i allà comença una pista que al desembre hi havia neu i gel, la temperatura per sota de zero graus tota l’estona.

Va pujant fent zetes i agafant alçada.

Al pàrquing estem a 1225 metres i pugem fins a 1747 metres de forma constant.

Trobarem un parell de tancats que hem de passar i tornar a tancar quan haguem passat, habitualment hi ha animals, a l’estiu més vaques i a l’hivern més cavalls.

Es puja fins trobar un creuament on a la dreta, es a dir, seguint recte, aniríem fins a Valcebollère, però es un corriol poc ciclable, nosaltres anem a l’esquerre, encara queden uns metres més de pujada, però molt planera.

Arribarem a una última tanca que passarem i baixarem per pista fins arribar al Refugi Pastoral de Nahuja.

Passat el refugi, pista avall hem de vigilar a l’esquerre, quan veiem un tancat metàl·lic per animals deixarem la pista i agafarem un corriol a l’esquerre que va baixant a ritme important, vas perdent metres ràpidament i sense deixar el corriol que acaba en una pista estreta trobem un altre tancat.

Passem el tancat i estem al camí de Err a Osseja, anem a l’esquerre, entrem al poble de Nahuja amb cura, hi ha gent i poden sortir de les cases i endur-se un ensurt, amb sentit comú.

Sortim de Nahuja cap a Osseja, tenim una pujada curta de pocs metres i a la dreta hi ha un corriol que voreja el riu molt bonic, a l’estiu es maco però a l’hivern amb neu i fred es espectacular, has de creuar el rierol 3 cops i acabes entrant al poble d’Osseja de nou.

Uns 150 metres d’asfalt i estem de nou al pàrquing de la sortida.

Són 14,22km que hem fet amb 1h 16m a una mitja de 11,1km/h amb un desnivell de 507 metres positius i negatius de 527 metres, 70 rpm de cadència mitja, 127 ppm que és el meu 73% i màxima de 161 ppm que és el meu 93%, 921 calories i fred, la mitja de -2,6 graus, que es fred.

Aquí us deixo el track

Total distance: 14323 m
Total climbing: 537 m
Total descent: -545 m
Download file: 05_12_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix