Ruta feta en 15 d’agost del 2023, es molt dura perquè la rampa de pujada inicial es la única que hi ha i es fan els 900 metres sense parar d’una sola “tacada”.

La ruta comença des de Vilallobent, per tan, sortim del pàrquing de Osseja i anem cap al llac, després cap al càmping de Palau de Cerdanya i per darrera del càmping hi ha un corriol que et dur a Vilallobent.

Creuem el poble, i sortint a l’esquerre comença una pista que no deixarem fins el final, la pujada comença al km 3,3 i acaba al km 10,8, els 900 metres de desnivell es fan aquí, amb una hora i quart aproximadament.

La pista puja relativament recte, no hi ha gaires “zetes” que et permetin descansar gaire, i mentalment hi ha alguna pujada de les que veus davant teu que hi ha desnivell i que has de fer, es complicada la pujada a nivell de “cap”.

Només hi ha un parell de creuaments, fàcil, el primer a l’esquerre i el segon a la dreta, i s’arriba al Refugi de Vilallobent.

Queda a mà esquerre i arribes a una pista que ve de l’esquerre també, seguim la pista cap a la dreta, tal i com hi entrem i no la deixem fins arribar al final, on acaba la pista i comença un camp obert de pastura.

Es molt normal trobar-hi animals, cavalls i vaques, no se’ls ha de molestar, estan a casa seva, nosaltres som qui estem envaint el seu espai.

Anem seguint les roderes que puguem trobar i arribem a una pujada forta a la dreta, que no fem.

Just en aquest punt, a mà esquerre, es baixa cap al Refugi de l’Orri de l’Andreu, es baixa per una pista tapada, però sense perill, ni pedres ni sots.

Arribem a la carretera de pujada i fem uns 2 quilòmetres a l’esquerre, baixant, fins arribar a un punt on hi ha un banc amb un mirador i una entrada a l’esquerre que et dur a sobre de l’Orri de l’Andreu.

Just aquí comença una trialera de baixada, que està un pel tapada, però que no té cap dificultat, es fàcil de fer de baixada, i es pot fer fins i tot de pujada sense fer gaire peu.

Arribem a la carretera, la creuem amb cura, i seguim recte, una pista trencada amb pedra solta que baixa, i et deixa de nou a una pista, que creuem.

Just creuar la pista, entrem a una sèrie de tancats elèctrics que haurem de passar per poder arribar fins a Osseja.

Jo li dic els tobogans de la Pupy, bàsicament, entre el primer i el segon tancat hi ha 30 metres, entre el segon i el tercer, hi ha una baixada sense perill molt divertida, recte bàsicament.

Desprès a l’esquerre, una tercera tanca elèctrica i anem al costat d’un filferro que divideix una altre espai, fins que trobem a la dreta una entrada a aquest espai, entrem i aquest tros es el mes bonic, si més no per mi.

Entre arbres i quan sortim de l’ombra dels arbres, tenim una visió de Osseja i de la vall espectacular.

Aquí comença la inclinació i els tobogans, que et deixen a un camp amb una altre tancat elèctric, que es passa sense baixar de la bici i et queda el mirador de la Pupy just davant teu a l’esquerre.

Baixem ja pel camp sense cap perill i l’últim tancat elèctric, per entrar a una pista que ens deixa baixant a l’esquerre al càmping de Osseja, creuem el poble i estem al punt de sortida de nou.

En total surten 21,9km que es fan amb menys de 2 hores, el desnivell es de 914 metres i nosaltres hem tingut bon temps i bona temperatura, mínima d’11 graus sortint a les 7:30 del matí, mitja de 14 graus i màxima de 20 graus, perfecte.

Aquí us deixo el track per poder-lo descarregar.

Total distance: 21975 m
Total climbing: 991 m
Total descent: -870 m
Download file: Refu_Vilallobent_Refu_Orri.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix