Ruta actualitzada a l’agost del 2023.

Surt de Osseja, del pàrquing municipal del poble i pujant cap a les antenes, després d’un quilòmetres i mig llarg comença la pista.

La pista puja i va fent zetes per agafar alçada, trobareu una balla de fusta que va de banda a banda de la pista, es perquè el bestiar no marxi, tanqueu-la al passar o passeu per sobre.

Quan arribeu al quilòmetre sis i mig aproximadament trobareu un desviament, a la dreta cap a Vallcebollère i a l’esquerre cap al refugi pastoral de Nahuja, que es cap a on anirem nosaltres.

La pista comença a baixar de seguida, amb un format semblant al de la pujada, pedra solta, camí ampla i sense gaire perill.

Entrareu en una esplanada tapada per arbres on hi ha el refugi, la pista segueix baixant per darrera del refugi fins que passeu una segona balla per animals i entreu en una carretera asfaltada d’un sol cotxe i sense pintar.

Anem a la dreta, pujada de nou.

Trobareu a mà esquerre un mirador amb la Taula d’Orientació de Santa Leocadia, val la pena fer una parada per gaudir de les vistes.

Tornem a la carretera de nou que puja uns metres més per tornar a ser una pista, més trencada que la d’abans.

Es una pista que ens dur, pujant sense deixar-ho en cap moment, al refugi pastoral de Santa Leocadie.

Es va agafant desnivell, però no es cap problema, es fa bé, la pista esta en bones condicions.

Ens trobem al final d’una pujada en recte, a mà esquerre, un camí que et dur a 2 antenes i uns metres més endavant una tercera antena a l’esquerre.

Just davant de les antenes, a la dreta, hi ha una pista que puja directe i una que va més cap a la dreta, agafem la que va més cap a la dreta i deixem la que va directe.

Fem un revolt i ens trobem que hem arribat a la meitat de la que puja recte, la deixem a la dreta i seguim per una pista recte.

Va fent una miqueta de baixada, res exagerat, però anem baixant i pujant i sense quasi adonar-nos, en un parell de quilómetres ens plantem a la base de l’estació d’esquí de Puigmal.

Estem a la base de l’estació.

Mitja volta i avall, a la dreta trobem un GR que passa per sobre d’un tancat d’animals, es una pista estreta d’un parell de metres llargs que baixa sense gaire perill, està senyalitzada amb senyals de BTT i de trail running.

Bàsicament el que fem es baixar per corriol una drecera de la carretera que puja a l’estació d’esquí de Puigmal des de Err, la carretera vella.

Creuem la carretera, res un parell de metres i seguim avall.

Trobareu un desviament a la dreta o recte, seguim recte, hi ha una bona pista a mà dreta, es una part bastant aèria.

Arribarem a un refugi de pastor, seguim avall però després del refugi la baixada es complica un pel, es pot fer sencera sobre la bici, però segons el nivell, potser millor fer peu, son uns 200 metres com a molt, res important, per acabar a la carretera que baixa a Err.

Entrem al poble i anem a buscar les piscines, entrem cap a les piscines i al pàrquing hi ha una pista que puja, esta senyalitzar com a les Cases d’Amunt, també trobareu un cartell que diu BTT ruta 11, és la que hem de seguir.

Sense gaires problemes, seguint el cartell de BTT 11 passarem per Santa Leocadie primer i cap a Nahuja després.

Un cop a Nahuja, just davant de l’esglèsia del poble deixem la BTT11 que va cap a la dreta i agafem la BTT2 que va a l’esquerre.

Des de Nahuja fins a Osseja hi ha un corriol passa pel costat del riu, una zona boscosa molt tupida i molt bonica, val la pena.

S’ha de vigilar si està mullat per les arrels, n’hi ha i rellisquen, tot i que amb cura, no té cap perill.

Trobarem un cartell que ens indica Palau de Cerdanya 1,7 quilòmetres, estem a Osseja i amb uns 150 metres estem de nou al pàrquing d’on hem sortit.

Hi ha un bon desnivell, i es fa tot de bon inici, amb uns 15 quilòmetres es fan els 900 metres de desnivell positiu inicials, que és el que ens costa arribar a l’estació d’esquí de Puigmal.

Es una ruta molt aèria, bones vistes tan de la vall de la Cerdanya com de la baixada de l’estació de Puigmal a Err.

Es fa amb un parell d’hores ben justes, surt un bon desnivell i té un pel de tot.

Aquí us podeu descarregar el track.

Total distance: 25694 m
Total climbing: 858 m
Total descent: -869 m
Download file: Estació d'esquí de Puigmal per muntanya sencera.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix