Sortim del pàrquing de Osseja, anem cap a l’estació de tren i després de passar per sota del pont baixem per pista primer i per corriol després per acabar pujant i creuar la carretera principal de Bourg Madame a Saillagousa.

Anem cap a Caldegas per carretera i després cap a Onzès també per carretera, des de Onzès hi ha un camí que et dur a Llívia.

Creuem Llívia i anem a buscar una pista que hi ha que et dur cap a Angoustrine.

La part inicial de la pista es factible, però hi ha un parell de punts que està trencat i hi ha desnivell, s’ha de posar tot el “ferro”, però es puja bé.

Entrem a Angoustrine pel càmping i sortint del poble, després de la rotonda, a la dreta hi ha un inici de pista que puja cap a l’Ermita de Santa Maria de Bell-lloc.

Aquí estem a 1294 metres i el cim està 7 quilòmetres més endavant a 1681 metres, tardarem uns 40 minuts de pujada.

Es una pujada per pista, tot i que la part inicial té uns 50 metres un pels trencats que s’ha de posar tot, hi ha desnivell i poc grip, però es puja.

La resta va fent-se dura, perquè es llarga, però només cal posar-hi cap per poder-ho aguantar.

S’arriba a l’ermita, parada obligatòria, unes vistes increïbles.

Després de la parada, seguim la pista que hem deixat per entrar a l’ermita, puja un pel més, poca cosa, baixa i torna a pujar i quan arribem a una esplanada on el camí acaba, a l’esquerre hi ha una trialera de baixada molt divertida.

La pega es que esta marcada per reguerots d’haver-hi passat, i has de vigilar en no caure a dins d’un reguerot que t’obligui a seguir una traçada que no es la que volies, però per la resta bé.

Es baixa bé, es interessant.

Té un parell de punts que has de passar-ho sense pensar-ho gaire, sinó millor fer peu.

Jo he fet peu, bàsicament es la segona vegada que la faig i aquest cop hi havia neu, i m’ha fet por que les arrels dels arbres amb neu rellisquessin.

Un cop a baix, es planeja per un corriol i acabes anant a parar al Brangolí, un grup de cases, un poble molt petit. Després per carretera, però sense pintar i d’un sol carril, passes Fanès i baixes per carretera fins a l’entrada d’Enveitg.

Just al arribar a Enveitg anem a l’esquerre, està marcat amb una creu groga, com volent dir que el camí es incorrecte, ja es això, no entrem al poble, anem per una pista un pel trencada que passa el poble per sobre i acabes just a l’entrada del poble, al cementiri.

D’allà per la carretera que et dur des de Bourg Madame a Andorra per Grau Roig, fem uns 500 metres i entrem a la dreta, a una carretera secundaria que ens duria a Puigcerdà.

Anem vigilant a l’esquerre, hi ha una entrada d’un corriol que arriba a Ur, el poble que haguéssim arribat si haguéssim seguit la carretera principal.

Creuem Ur i trobem una pista que ens dur fins a Llívia, té una pujada no molt dura a l’inici i la resta es una baixada i planejar fins entrar al poble.

Trobem el mateix camí que hem fet una estona abans per venir d’Osseja i el seguim en sentit contrari, deixant el riu a mà dreta fins a Onzès primer, Caldegas després i pugem fins a Osseja al pàrquing, ja hem acabat.

La ruta està feta amb una FatBike Felt DD30 en 05/11/2022

Total distance: 38464 m
Total climbing: 878 m
Total descent: -877 m
Download file: Ermita de Sta Maria de Bell-lloc.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix