Es tracta del recorregut d’una cursa que vàrem fer a Vilanova i la Geltrú el 13 d’abril del 2008. Són 33 kilòmetres i surt de Vilanova de les pistes d’atletisme, es fa tota amb excepció dels primers 750 metres per pista forestal i algun tros petitet, però diríem que en 99% es muntanya. Hi ha pujades molt dures i divertides baixades de trialera, alguna més perillosa que l’altre però totes es poden fer sobre la bici.

Surt de Vilanova i entra cap a la muntanya direcció al pantà de Fox però sense arribar-hi, seguidament fa Montgròs, arribem a veure Canyelles i torna cap a Sant Pere de Ribes, de Ribes tornem a Vilanova i entrem a les pistes d’atletisme per darrera, si  ha plogut es possible que amb la bici plena de fang.

Molt aconsellable. Es pot fer amb 2h 30 minuts sense corre massa. El que la va guanyar va estar per sota de la hora i 30 minuts, però crec que es inhumà, prefereixo tardar una estoneta més i poder gaudir del paisatge. També s’ha de dir que al 2008 el nivell que dúiem era molt just i anàvem amb “ferros” senzills.

Hi ha alguna trialera que segons qui serà millor que la faci a peu, però es pot fer quasi tota sobre de la bici. Hi ha una part que s’ha de fer a peu, ja que es pujada molt forta i no es pot fer amb BTT, potser amb una bike de trial…

 

Xallenger des de Sitges (Octubre 2013)

Es una variant de la cursa del Xallenger que es dur a terme a Vilanova, únicament que en contes de sortir de Vilanova sortim des de Sitges davant del Caprabo, anem cap a Sant Pere de Ribes i creuen el poble anant a pujar per darrera del castell cap a Vilanova, allí empalmem més o menys al kilòmetre 25 la cursa del Xallenger (en té 33 en total) i anem en direcció a Vilanova.

Aquí es on hem tallat (Octubre 2013) la part d’entrada a Vilanova, no arriba a la part esportiva, sinó que segueix part de la ruta del Pantà de Foix.  La tornada a Sitges es pel mateix camí que  hem fet abans.

Total distance: 44249 m
Total climbing: 969 m
Total descent: -960 m
Download file: Xallenger des de Sitges.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

NOTA: la ruta la hem repetit de nou a l’octubre del 2013 i esta bastant malament en els punts que entra a Vilanova, la riera no esta molt practicable i esta ple de esbarzers, no aconsellem fer-la. Millor fer la variant següent que surt de Sitges i estalvia els punts que estan tocats.

 

Xallenger original

Total distance: 33736 m
Total climbing: 1609 m
Total descent: -1609 m
Download file: Xallenger_2008_course.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix