Aquesta ruta l’hem feta per primera vegada al desembre del 2021 i està gravada el 9 de gener del 2022, la segona vegada que l’hem feta.

La idea es arribar a Can Mitjans, que és una urbanització d’Avinyonet del Penedès i fer uns corriols i trialeres que hi ha fins a Olesa de Bonesvalls i tornar, la resta es pot fer com es vulgui.

Sortim del Caprabo de Sitges i anem cap a Can Lloses a Sant Pere de Ribes, per les Casetes d’en Portacreu.

Carretera d’Olivella cap al Mas de Can Giralt i seguint el GR arribem al camp de futbol de Mas Milà.

Seguint els corriols que voregen la riera fins a Can Suriol, a la carretera d’Olivella.

Uns 30 metres de carretera i entrem a la pista que ens dur cap a Les Gunyoles.

La pista té pujades i baixades, però es fa bé a no ser que hagi plogut ja que hi ha uns tolls d’aigua importants.

S’ha de vigilar, ja que ara hi ha un tancat elèctric per uns cavalls en llibertat que han dut del Pirineu, obrir i tancar el tancat elèctric, no deixar-lo obert i vigilar de no picar-se, hi ha corrent amb poc voltatge, però pica.

Un cop passem el segon tancat, que es en el punt que hi ha una cadena, seguim la pista i a la primera que puguem girar a la dreta hi anem.

Ens durà directament a Can Mitjans.

Just abans de la torre d’alta tensió, a la dreta de la pista hi ha un corriol que baixa.

Es una trialera pedregosa que es fa bé, no té gaire perill, però com totes les trialeres s’ha d’anar amb cura.

Baixa fins el pla i trobem, si més no a l’hivern, uns tolls d’aigua.

Planeja el corriol i comença la pujada, en el desviament a la dreta i amunt fins que torna a planejar, ja hem arribat al cim.

Ens ajuntem a un corriol que ve de l’esquerre, nosaltres anem seguint-lo cap a la dreta i tenim uns corriols de baixada molt divertits que van creuant la riera fins arribar a la pista que va de Can Grau a Olesa de Bonesvalls.

Hem acabat l’anada de Can Mitjans a Olesa de Bonesvalls per corriols.

Pista a l’esquerre, de pujada en sentit a Olesa.

Tan bon punt arribem a la civilització seguim la carretera asfaltada que ens dur a la carretera de Olesa de Bonesvalls a Avinyonet del Penedès, la BV-2411.

No agafem la carretera, però just abans d’arribar-hi a l’esquerre comença un corriol estret que va vorejant la carretera fins a Can Mitjans.

La primera part passa per una casa amb un tancat i just passada la casa hi ha una pujada de pedra i terra, la primera pujada de la tornada. Es pot fer, però hi has de posar ganes i cames.

Arribem a un restaurant, creuem el pàrquing. Es diu Can Joan i a mà esquerre hi ha una pista que et dur a una casa rural que es diu Maset del Garraf.

Nosaltres només creuem el pàrquing, res més.

Entrem de nou a un corriol que et dur sense gaire dificultat a una zona al costat de la carretera, es com una mena de lloc on poder parar si tens un problema amb el cotxe, abans devia ser un abocador il·legal que ara està clausurat.

A partir d’aquí comença una baixada molt divertida i ràpida, amb algun canvi de dreta a esquerra, amb alguna pedra grossa per poder passar per sobre, sense arrels.

S’arriba a baix, on hi ha una pista que puja a mà esquerre i un cartell on diu a quina època de l’any es pot passar i a quina no, per conservació de fauna natural que està amidant.

A la dreta, seguint la mateixa pista vas a parar a unes vinyes i seguint el camí puges fins arribar a la carretera principal que entra de nou a Can Mitjans.

Creuem la urbanització i trobem el punt on hem fet la trialera una estona abans, el cercle té uns 10 quilòmetres i hem tardat uns 45 minuts aproximadament.

La tornada la fem seguint el la pista que baixa cap a Santa Susana i abans d’arribar-hi, a la dreta hi ha un camí que entra en un semblat.

S’ha d’anar amb cura i tenir respecte amb el terreny, no trepitjar res que estigui sembrat, hi ha gent que hi viu d’això i nosaltres no hem de fer malbé res.

Comença un corriol que va vorejant la riera i que et deixa uns quilòmetres més endavant a la pista de Olivella a Santa Susana que hem fet varies vegades en ambdós sentits.

Hi ha tancats elèctrics, vigilar amb deixar-los tancats després de passar-hi i vigilar de no picar-nos.

Un cop hem arribat a la carretera d’Olivella hem creuat i uns metres més avall a la dreta hem agafat la trialera que puja cap a Olivella.

La primera part es un corriol complicat, té pocs metres, després comença a planejar i entra en una mena de camí sense gaire transit que va pujant constantment fins arribar a una pista ampla.

La pista a l’esquerre cap al cementiri d’Olivella i deixant el cementiri a l’esquerre hem agafat el corriol que et dur a la trialera que li diem “el lavacoches”, ja que hi ha un munt d’esbarzers que van rascant la bici i les cames.

Un cop acabes la trialera arribes a una masia derruïda i a una pista més ampla, anem a la dreta deixant a mà esquerre unes vinyes sembrades i agafem la pista que va a la dreta cap a Mas Milà.

Baixem per la pista i a l’esquerre trobem una entrada d’un GR amb un cadenat que et dur a Can Pere de la Plana, baixem cap a darrera de Can Lloses per la granja escola i agafem uns corriols que hi ha de tornada per acabar d’arrodonir la ruta.

La tornada un cop a la pista principal pel mateix camí que hem fet una estona abans en sentit contrari, per les Casetes d’en Portacreu i el polígon Mas Alba, on tenim de nou el Caprabo.

La ruta es pot considerar de dificultat mitjana, no té cap punt complicat i depenen del ritme es fa més senzilla o menys, surten uns 45km amb un desnivell positiu de 960 metres, nosaltres l’hem feta en menys de 3 hores.

Aquí podeu veure el track

Total distance: 45338 m
Total climbing: 966 m
Total descent: -955 m
Download file: voltacanmitjans.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix