La ruta es anar de Sitges al Monestir de Montserrat amb BTT per muntanya (85% muntanya i 15% carretera). Està basada en el GR5 que va de Sitges a Montserrat, però amb variacions, ja que hi ha parts on no es pot ciclar però si es pot anar a peu.

Caprabo amunt, Collet de la Fita en direcció als Masets, arribant a Can Grau per la trialera del GR5 (tornillo), el camí fins a Olesa de Bonesvalls és el mateix del GR5, sense pèrdua. Un cop a Olesa, s’ha d’anar fins a l’església i pel camí de darrere s’agafa una pista que ens ajudarà a superar el port de l’Ordal, el primer pic alt de la ruta.

Aquesta part del camí es dura i tècnica, hi ha punts d’inclinació important, jo diria que per sobre del 20% i que a vegades el ferm no és del tot consistent, amb pedres etc. Nosaltres vàrem posar el peu a terra i caminar uns metres, però poca cosa.

Després d’aquesta primera pujada forta i al cap d’una baixada igual de forta i divertida arribem a la NII que va de Vilafranca del Penedès a Barcelona pel Port de l’Ordal. La creuem per sota, passant per l’Ordal poble. Seguim pujant, tot i que després del poble ja no és tant el desnivell de pujada que ens espera al que esperem.

Sortim a un encreuament de pistes, amb uns últims metres molt durs i veiem a mà dreta una bola blanca gran que crec que és algun sistema meteorològic, es el port de l’Ordal, a partir d’aquí comença una baixada d’uns 14km fins a arribar a Gelida.

Nosaltres vàrem fer una parada a Gelida poble, al bar El Mirador. Té unes magnífiques vistes a Montserrat (objectiu) i fan uns entrepans prou bons.

D’aquí en fins a Collbató passem per una sèrie de pobles i hi ha part que es fa per carretera, vigileu amb la carretera i els cotxes, són perillosos. Aquesta part és la més ràpida i planera de la ruta, es pot fer sense cap problema.

Un cop a Collbató comencem a pujar de nou i deixem de banda el GR5 original, ja que puja directe i no es pot fer a sobre de la bici. Nosaltres anem cap al Bruc. En el nostre cas vàrem fer una parada al Bruc a hidratar-nos i menjar quelcom abans d’atacar la part final de la ruta. Del Bruc al monestir han de faltar uns 18 o 20km. Després del Bruc hi ha una pujada constant que es complica els últims metres i acaba just al encreuament de la carretera del Bruc al Monestir i de Manresa al monestir. Just al parking on deixen els cotxes la gent que van a escalar a Montserrat.

Els últims 9 kilòmetres són per carretera, seguim la carretera fins al Monestir sense pèrdua. Són ràpids i amb poc desnivell. No hi ha problema per arribar amb bici fins a la plaça del monestir per la foto de rigor. La tornada es senzilla, carretera fins a Monistrol de Montserrat i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya fins a Barcelona. Nosaltres no vàrem arribar a Barcelona, vàrem baixar a la parada de Gornal que enllaça amb l’estació de tren de Bellvitge on vàrem esperar el tren que va a Vilanova i la Geltrú i a casa de nou.

La ruta la vàrem fer en dissabte 24 de juliol del 2010. Vàrem sortir de Sitges a les 5:30 del matí i estàvem al monestir de Monserrat a les 14:30 del migdia. A sobre de la bici hi vàrem estar unes 6 hores i mitja, la resta del temps entre esmorzar, un parell de parades curtes i l’última parada del Bruc.

La mateixa ruta l’hem repetit anualment al setembre, sortint cap a les 5 del matí ens plantem al Monestir de Montserrat a les 14:30 o 15:00 sense gaires problemes.

Total distance: 78730 m
Total climbing: 3274 m
Total descent: -2598 m
Download file: Sitges - Monserrat.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Aquí teniu unes fotos de la ruta del 2011

I aquí teniu unes fotos de la primera intentada al 2004, que no vàrem arribar, el Gaizka va caure i vàrem acabar a l’hospital de Martorell.

Digues si t'ha agradat

Comparteix