Pantà de Foix

Ruta llarga per kilòmetres, però molt xula. La ruta comença a Vilanova, per tan hem de sortir de Sitges cap a Sant Pere de Ribes, per la pista de rigor que s’agafa a mà esquerra pujant a Mas Alba i que voreja l’autopista uns metres. Un cop a Ribes anem cap a Vilanova per la pista que hi ha al costat del castell, hem de creuar el poble, nosaltres ho fem per la plaça de la vila, davant de l’ajuntament. Anem cap a Vilanova i un cop creuem el polígon industrial de rigor anem a parar a l’entrada del parc natural del Garraf des de Vilanova, passem un túnel que hi ha sota l’autopista i anem ciclant deixant a mà dreta l’entrada del Xallenger i començant a pujar per una pista de ciment que va fent via fins a arribar a la part més alta on es veu el Pic de l’Àliga de Canyelles.

Aquesta zona es va cremar l’agost del 2012 i és bastant trista ara, l’havíem ciclat un munt amb arbres i no té res a veure ara.

Agafarem una baixada per la mateixa pista ràpida i veurem davant nostre que la pista comença a pujar i torna a estar encimentada. Just aquí, hi ha un encreuament de camins, anem a mà esquerra per baixar cap al Pantà de Foix, a la tornada del Pantà tornarem al mateix encreuament.

La baixada és un pel perillosa per pedres i per algun sot fet per l’aigua, però es baixa tota a sobre de la bicicleta. Anem baixant i trobem a mà dreta una pujada dura que s’ha de fer amb tot posat i que pot ser que hàgem de posar peu a terra. Un cop a dalt baixem sense parar, fins a trobar un camí principal al qual girarem a l’esquerre i seguirem baixant fins a passar per sota de la carretera del pantà i sortirem just a sota la presa.

Passem una cadena i comencem a pujar al pantà per un corriol no gaire complex però amb molts matolls, un cop veiem el pantà el voregem sencer i després de passar una altra cadena seguim el camí principal que està sense asfaltar però poder passar-hi cotxes fins a trobar-nos a la carretera que va de Clariana a Castellet.

Uns pocs metres de carretera fins a passar un pont on a mà esquerra ens durà cap a Torrelletes, no hi anirem per carretera, sinó que seguirem unes pistes que ens hi duran igualment. Amb aquesta pista anem passant per sobre d’un dels rius que arriben al Pantà, i n’hi ha un que l’hem de passar amb la bici, vigileu que podeu relliscar i que pot haver plogut i potser hi ha massa aigua per poder passar ciclant i és millor descalçar-se i passar caminant, ho hem hagut de fer només una sola vegada, però hi havia massa aigua i ens hagués entrat aigua als eixos de les rodes i al pedalier.

Un cop a Torrelletes, creuem el poble i seguim per un corriol que ens durà fins a un encreuament, anirem a la dreta, passem la cadena i seguim el camí tot recte sense cap problema fins a arribar a una nova pujada on hi ha una cadena al final de la pista. Passem la cadena de nou i seguim uns metres més endavant, hi ha un encreuament, a mà dreta aniríem a “La Casa Nova”, anem a l’esquerra de tornada ja, trobarem la baixada de la pista encimentada que hem vist abans, ja hem fet el bucle. La tornada és per l’únic dels 4 camins que no havíem agafat abans, a mà esquerra, anem fent sense problemes tot i que trobarem que baixem per una riera natural on fa uns anys és podia baixar molt bé, però que les pluges fortes del 2011 van deixar en bastant mal estat i en algun punt s’ha de fer peu per falta de terra.

Anem a parar a un encreuament on queda a mà dreta una masia.

Aquí hi ha dues opcions, a mà esquerra anem pujant cap a la urbanització Can Ferrer de la Llacunalba de Canyelles i baixar cap a Vilanova per una trialera molt xula, ens deixa a la rotonda d’entrada a la C32 desde Vilanova i des de la carretera que ve de Canyelles.

L’opció que fem és anar a mà dreta i just davant de la masia hi ha un corriol que esta molt tupit d’entrada, però que es pot fer bé. És una trialera molt xula que ja havíem fet a la ruta del Xallenger, es pot fer tot sencer a sobre de la bici menys un punt al final on hem de pujar i creuar un mur que s’ha de carregar la bici a l’espatlla durant 3 metres. El corriol acaba a la pista que baixa de la Masia que hem vist abans fins a Vilanova, al mateix punt on hem vingut abans, d’allà tornada, en el nostre cas cap a Sitges o passant per Sant Pere de Ribes o com hem fet, anant a parar a darrere de l’antic Casino de Barcelona, creuar la carretera poc transitada i tornar per darrere de l’hospital Sant Camil i Puigmoltó i acabar la ruta a Sitges entrant per l’autòdrom.

NOTA: el track surt del mig del poble y torna al mateix punt, es pot sortir del Caprabo com es habitual.

Distància total: 55195 m
Ascensió total: 1037 m
Descens total: -1075 m
Descarregar
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Aquí teniu unes fotos del 2005, un pel velles, però amb bons records

[maxgallery id=”4490″]

Digues si t'ha agradat

Comparteix