La ruta es relativament nova, tot i que es basa amb la típica de Les Gunyoles però amb una variant per afegir més desnivell, per pista i una baixada per una trialera o tartera segons com es miri que hi ha davant de Sant Miquel d’Olèrdola, davant de la C15. La tornada es parcialment pel mateix recorregut que el de Les Gunyoles.

Sortim de Sitges, posem del Caprabo i anem cap a Sant Pere de Ribes, anant a parar a l’inici de la carretera que puja cap a Can Lloses.

Seguim la carretera d’Olivella uns kilòmetres més i girem a mà dreta cap a Can Giralt, després seguint la pista sense parar fins arribar a la carretera d’Olivella de nou, sortint al pont de Can Suriol.

Es torna uns 100 metres endarrere per la mateixa carretera d’Olivella, deixant Can Suriol a la dreta i agafem la pista que hi ha a mà dreta, just després de la cadena cap a Les Gunyoles. No deixem la pista fins just després de la segona cadena que hi ha al mig de la pista, uns kilòmetres més endavant, en contes de seguir recte cap a Les Gunyoles hem fet a mà esquerra cap a Can Milà (urbanització) passant per la serra de Llampa.

Un cop es passa pel costat de Can Trabal, que queda a l’esquerre, es comença a pujar per una pista amb cert grau d’inclinació fins arribar al cim de la Penya del Papiol, a 384 metres. Allà hi ha un punt de marcatge de l’Institut Cartogràfic de Catalunya.

La vista es molt bonica, es veu Vilafranca i el pla de darrera fins a Montserrat. A darrera hi ha Can Trabal i es veuen totes les urbanitzacions que pertanyen a Olivella, la majoria.

A partir d’aquí hi ha una baixada molt pedregosa però no molt difícil que ens dur, deixant la cantera a mà esquerre fins a Can Cantantingues, just al davant de Sant Miquel d’Olèrdola. Es la baixada que es veu a la muntanya del davant, quan baixant amb cotxe per la C15 passem just per sota del pont que ens dur a Sant Miquel d’Olèrdola, al costat d’una cantera.

Aquí teniu un petit video de resum de la baixada. Esta un pel accelerat i tallat, però es que habitualment es aburrit veure un video d’una GoPro al cap d’un ciclista baixant, les sensacions no son les mateixes que anar a sobre de la bici.

Aquests son els 2 punts interessants, la pujada fins al Cim de la Penya del Papiol i la baixada, l apujada es dura i la baixada també.

Un cop passada la cimentera, hem de seguir a mà esquerre cap a Viladellops. La pujada inicial es dura, però es asfaltada. Es creua Viladellops i un cop s’arriba a l’ermita de Sant Joan, anem a mà esquerre per anar a parar a camí conegut, el que fem habitualment quan tornem de Les Gunyoles, passant per la Urbanització Mas Mestre i agafant la carretera d’Olivella a Sant Pere de Ribes.

La part de tornada des de Mas Metre a Sant Pere de Ribes es per carretera, com l’anada, es un bucle.

Des de Sant Pere de Ribes a Sitges, pel mateix camí de l’inici, i hem acabat la ruta.

Aquí teniu el track per descarregar-lo. Surten 40 kilòmetres justos des del Caprabo i tornada al mateix lloc. Es pot fer en 3 hores sense gaire problemes, això si, si es para pel que sigui, hem d’afegir hores a les 3 que hem tardat nosaltres. La ruta no es pot considerar difícil, només té una pujada i una baixada un pel més dures, la resta es molt ciclable per qualsevol.

La ruta l’hem fet per primera vegada el Santi, el Fer i el Raül el diumenge 8 de novembre del 2015.

Total distance: 39772 m
Total climbing: 1030 m
Total descent: -1048 m
Download file: Cim Penya del Papiol.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Digues si t'ha agradat

Comparteix