Aquesta ruta l’hem feta per primera vegada en diumenge 12 de juny del 2022.

Es una ruta molt pistera i senzilla, es llarga, té quilòmetres, però molt poc desnivell i quasi tota es per pista, fàcil de fer i de seguir.

Crec que es adient per fer-la amb una bicicleta de Gravel o CX, tot i que al final vàrem acabar fent el GR5 de Can Grau a Quatre Camins (el tornillo) que per fer amb una gravel no es correcte, però es pot anar fins a La Plana Novella i tornar per pista cap a Sitges.

Surt del polígon Mas Alba de Sitges, va cap a Can Lloses a Sant Pere de Ribes.

Des de Can Lloses per la carretera d’Olivella fins a entrar a mà dreta al mas de Can Giralt, sense arribar al mas i seguint el GR ens dur al camp de futbol de Mas Milà i seguint el corriol que voreja la riera apareixem de nou a la carretera d’Olivella, a l’alçada de Can Suriol.

Fem uns pocs metres de carretera i després de Can Suriol a la dreta, passada la cadena, entrem a la pista que ens durà cap a Les Gunyoles, tot i que no hi arribarem

Anem pedalant per la pista amunt, passada la segona cadena i tancat elèctric, assegurem-nos de deixar-lo ben tancat perquè no marxin els animals, seguim pedalant i deixem a la dreta el desviament per anar a Can Mitjans.

El següent desviament que trobem a mà dreta l’agafem. Es fàcil de identificar, hi ha un camp de vinyes a la dreta i una caseta de pagès uns metres més endavant.

Aquest camí te una entrada a mà esquerre que es veu de seguida y que ens dur a Les Gunyoles, no l’agafem, seguim recte fins creuar la carretera, per sota del pont, que va d’Avinyonet Nou a Olesa de Bonesvalls.

Ara ens dediquem a vorejar les muntanyes que tenim a la dreta, darrera hi ha Olesa de Bonesvalls.

Anem pujant constantment, suau, però pujant.

Arribem a un poble i el creuem, es Cantallops. Fem 5 o 6 metres de la N340 i seguim pel lateral deixant de banda la carretera fins creuar una altre població petita, la Muntanya Rodona.

Tornem a creuar la N340 i anem paral·lels a la carretera fins arribar a l’Ordal.

Creuem el poble i passem per sota de la N340 per un pont que hi ha, tan bon punt passem el pont a l’esquerre hi ha una pista que no deixarem fins arribar a Vallirana, anem passant per sota de ponts que creuen la carretera.

Entrem a una urbanització que pertany a Vallirana i fem uns quants carrers, estem al punt més alt de la ruta, a partir d’aquí hi ha baixada fins arribar a Olesa de Bonesvalls.

Entrem de nou a pista i sense deixar-la, es una pista lleugera i ràpida que ens dur a Olesa de Bonesvalls.

Al poble de Olesa entrem a la riera, tot i que es pot fer perfectament pel carrer principal fins el pont de la carretera, que passem per sota.

Ja encarem la pista de tornada, es la pista de Olesa de Bonesvalls a Can Grau, la que passa per l’Avenc de l’Esquerrà.

Es pujada, suau però constant, fins arribar al cim on planegem una estona i baixem a Can Grau.

En el nostre cas, el track l’hem fet seguir per el GR5 de Can Grau a Quatre Camins, si es vol evitar es por anar per carretera fins a la Plana Novella i tornar per Jafra i Can Marcer que ens deixarà al capdamunt del Collet de la Fita i a Sitges.

Nosaltres fem la trialera del GR i de Quatre Camins seguim per pista fins a Can Pere de la Plana, creuem la urbanització i per la granja escola baixem fins al darrera de Can Lloses.

Agafem la riera i deixant els Viñedos a la dreta pedalem fins el camp de vol, l’autòdrom i Rocamar, ja estem a Sitges, acabem la ruta quan vulguem, en el nostre cas l’hem feta acabar davant del mar, al passeig.

Es una ruta llarga d’uns 65km que es fa amb 3 hores i mitja tranquil·lament, no té cap complicació a part del GR5 de Can Grau a Quatre Camins que es pot evitar si es vol. El desnivell que surt ronda els 1000 metres, es a dir, poca cosa pels quilòmetres que surten en total.

Aquí us deixo el track perquè el pugueu descarregar.

Total distance: 64690 m
Total climbing: 1030 m
Total descent: -1086 m
Download file: Cantallops, Ordal i Vallirana.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix