La ruta passa per: Valdehorna, Balconchán, Cerro de Santa Cruz, Acered, Atea, Murero, Manchones, Daroca i de tornada a Villanueva de Jiloca

Aquesta sortida és dura, per quilòmetres i per desnivell.

Sortim de la plaça del poble de Villanueva de Jiloca, a 783 metres d’altura, adreça Valdehorna, d’aquí al port de Balconchán típic i una vegada a dalt seguim carretera a Used/Santed, ens desviem a la dreta a l’altura d’una paridera que hi ha en la carretera i seguim pujant fins a començar a baixar cap al pantà de Used.

Una vegada aquí i per carretera ens anem a l’entrada del Cerro de Santa Cruz. De l’entrada fins a a dalt hi ha 4,5 quilòmetres i en el cim una alçada de 1420 metres d’altitud. És el segon pic més alt de la zona, amb el que les vistes són realment espectaculars i l’únic que es pot pujar amb bici o amb cotxe sense problemes.

Una vegada a dalt i després de gaudir d’unes magnífiques panoràmiques, tornem pel mateix camí que ens ha arribat al cim però ens anem a l’esquerra abans de tornar a la carretera i abans del desviament a l’ermita de Sant Lamberto.

La pista és ràpida, poc transitada i molt bonica, trobarem un parell de creuaments que sempre farem a l’esquerra i tindrem alguna pujada, però poques. Arribarem a la carretera que després de menys d’un quilòmetre ens deixarà en Acered.

De Acered a Daroca tornem per la carretera interior, marca 17 quilòmetres. Ho fem per carretera perquè se’ns ha fet tarda i perquè ja portem 50 quilòmetres sota el cul, massa per intentar fer una mica més avui.

Passem per Atea, Murero i Manchones, després arribem a Daroca i ens anem a buscar la via del tren per arribar a Villanueva de Jiloca pel camí alt.

La ruta és dura, es pot fer bé, però s’ha de tenir un bon nivell, ja que per quilòmetres i per la pujada al Cerro, té un desgast físic important.

Ens han sortit 75,57km que hem fet en 5 hores 11 minuts, encara que s’ha de remarcar que Agustín que és qui m’ha mostrat el camí, s’ha enfonsat entre Murero i Manchones, li ha entrat una pàjara important i hem baixat el ritme molt per poder arribar al poble. Jo calculo que es pot fer en 5 hores sense problemes, i es pot parar a menjar en Acered o qualsevol dels pobles que hi ha de camí a Daroca.

La ruta inicial és d’Agost del 2009. El desnivell acumulat és de més de 2100 metres en positiu, no està malament.

La ruta que està penjada és la segona vegada que l’he fet del 23 de maig del 2010. El IBP que em surt és de 144. En el meu cas el consum energètic ha estat de més de 4mil Kcal.

Total distance: 75398 m
Total climbing: 2210 m
Total descent: -2223 m
Download file: Cerro de Santa Cruz - Acered.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà la opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Os deixo unes fotos de la sortida

[maxgallery id=”5581″]

Digues si t'ha agradat

Comparteix