Balconchán – Castejón de Tornos

La ruta passa per: Valdehorna, Balconchán, Castejón de Tornos, Tornos, Burbáguena, Báguena, San Martín del Rio i Villanueva de Jiloca

Sortim de la plaça del poble de Villanueva adreça la rambla a dalt que ens portarà fins a Valdehorna. Una vegada allí creuem el poble adreça la carretera d’entrada al poble, anem per la carretera. Una vegada arribem a la carretera de pujada al port hem de creuar-la vigilant els cotxes que passen de costat a costat i davant tenim una pista de terra de nou que ens portarà fins a Balconchan. Una vegada arribem a la torre de llum que han just en l’entrada del poble, ens anem a mà esquerra, pugem direcció al port per la carretera sense ús que puja direcció a Santed.

Aquesta part és la més dura, és carretera asfaltada però el nivell de pendent és fort. Una vegada arribem al cim del port, comencem a baixar adreça Santed fins a trobar la carretera que creua. No arribem a Santed, ens anem a mà esquerra direcció a la carretera normal que puja al port i que hem creuat una vegada hem sortit de Valdehorna.

Creuem la carretera de nou vigilant el tràfic i seguim per la pista direcció a Castejón de Tornos. La pista és ampla i sense pendent amb el que la velocitat mitjana és alta, es pot fer molt ràpid. Una vegada en Castejón de Tornos tornem a agafar la carretera adreça Tornos, una vegada tenim l’entrada del poble a mà dreta, ens anem a l’esquerra per una pista sense asfaltar de pujada que ens portarà sense pèrdua fins a Burbáguena, en uns 14 quilòmetres aproximadament.

Una vegada trobem el riu, NO el creuem seguim a mà esquerra per una pista no asfaltada que ens porta riu a baix, trobarem un pont a mà dreta i haurem de creuar-ho, seguim la pista sense deixar-la i sense pèrdua adreça Báguena, haurem de creuar el poble pel carrer principal, abans d’agafar la carretera, a mà esquerra agafarem una pista ampla.

Seguint la pista principal, paral·lela al riu a mà esquerra i a la carretera nacional a mà dreta, passarem per Sant Martín del Rio, que creuarem i anirem direcció a la carretera nacional a mà dreta, una vegada passem el pont a mà esquerra hi ha una altra pista que ens porta directes a Villanueva de Jiloca de nou, pugem fins a la plaça del poble i finalitzem la ruta.

És una ruta senzilla i ràpida, solament té dificultat en la pujada principal del port des de Balconchán, una vegada arribem a l’alt del port, la resta és en un 90% pistes amb descens, per la qual cosa és una ruta molt ràpida encara que llarga, per això la cataloguem com a dificultat mitjana.

Distància total: 48863 m
Ascensió total: 882 m
Descens total: -881 m
Descarregar
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà la opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix