Sortim del pàrquing del costat de l’església i anem cap al llac, baixem per un dels carrers que es fan només caminant.

Seguim per carretera fins a Palau de Cerdanya i anem a buscar el càmping, a partir d’aquí hi ha una pista que va pujant i agafant alçada.

La pista es puja bé, en algun punt agafa més inclinació, però res que ens faci posar-hi tot el ferro a darrera.

Al quilòmetre 5 trobarem a l’esquerre el Mas Tartas, seguim recte per la pista i trobem un creuament a la dreta, no l’agafem, seguim pujant.

En el meu cas, l’he feta en 27 de desembre del 2022, amb poca neu, però he trobat gel, sobre tot als revolts on no toca el sol i al tenir temperatures negatives, la neu s’ha mantingut i s’ha convertit en gel.

Sense deixar la pista principal, arribem al quilòmetre 9 a un desviament a l’esquerre, un cartell ens diu Osseja a 2,5km.

Hi ha varis tancats elèctrics, s’ha de vigilar al passar, i sobretot tancar-los de nou al sortir, estan posats perquè els animals no marxin.

La baixada es per un corriol que es va fent estret, passem un segon tancat cap a l’esquerre i es fa encara més estret.

En un punt s’obre d’arbres i hem d’anar a la dreta, no es fàcil de veure, passem un altre tancat i seguim per un corriol estret molt bonic entremig del bosc, revolts ràpids que van de dreta a esquerre i que va agafant inclinació, però res que no es pugui fer amb una tija telescòpica a la bici.

A la part final hi ha una trialera a la dreta, baixa inclinada i amb pedra solta, però es pot fer bé, sense gaires problemes, torna a un corriol més factible i arribem a una font, on hi ha un cartell que ens indica un mirador a l’esquerre i nosaltres que seguim per la dreta baixant cap a Osseja.

A partir d’aquí no té cap perill, es ràpid i el camí es ampla.

Arribem al poble d’Osseja de nou, entrem pel càmping de la part de dalt del poble i anem a buscar l’església per arribar al punt de sortida de nou amb 1 hora justa i 12,45km, amb un desnivell positiu i negatiu de 466 metres

Aquí us deixo el track, tot i que la ruta es podria resumir en 9km de pujada i 2,5 de baixada 😊

Total distance: 12532 m
Total climbing: 474 m
Total descent: -478 m
Download file: 27_12_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix