Ahir a la tarda vaig anar a veure en Joan Manel a Palau de Cerdanya, em va deixar líquid tubeless, em calia per les dues rodes de la Niner Jet9RDO i per la roda de darrera de la gravel.

Vàrem quedar de fer quelcom plegats aquest matí, jo no volia fer tan, un Refu de la Jassa de Palau m’anava bé, però ell volia fer quelcom més llarg, així que hem pujat fins a Coma Morera per muntanya i hem baixat la trialera 5 estrelles, que no havia fet sencera, ens ho hem passat molt bé.

Hem quedat a les 8 al pont que creua el riu, just abans del càmping de Palau de Cerdanya, he sortit de casa que faltaven 5 minuts, camí del llac i l’he esperat un parell de minuts.

Hem pujat per la pista i a la balla de no passar amb vehicles motoritzats pel nivell 2 de risc d’incendi, hem anat a la dreta, la pujada per la pista trencada, que m’agrada més.

En Joan Manel l’havia baixat, no pas pujat.

La resta de pista de pujada fins arribar al desviament a la dreta per anar cap al refugi de Vilallobent ja el coneixia, hem tardat uns 50 minuts, el temps de rigor en arribar aquí.

La temperatura perfecte, fresquet, però perfecte per poder pedalar, sobre 15 graus pujant.

Després del tancat elèctric, hem seguit la pista fins arribar al refugi de Vilallobent.

M’ha explicat que des del refugi hi ha una pista que baixa molt dreta fins a Vilallobent, que ell l’ha fet, però que es més curta amb quilòmetres i té el mateix desnivell, la farem.

La resta de pujada es pista, fins que acaba i comences per un prat.

M’ha fet gracia, en Joan Manel ha dit que es com si hi hagués “velcro” a terra, i si, es ben bé això, t’agafa la roda i et costa pedalar.

Hem anat seguint recte per una mena de roderes poc marcades i hem deixat a l’esquerre la baixada al refugi de l’Orri, en Joan Manel fins aquí ho coneixia, fins a Coma Morera no.

La resta fins a Coma Morera son 4 pujades curtes i explosives, que hem fet senceres sobre la bici i arribes a la carretera, a uns 200 metres del cim.

Hem fet el petit tros de carretera i foto de rigor a Coma Morera.

Baixada un pel de “camp a través” i un pel de carretera fins trobar el desviament de les 2 carreteres i a l’esquerre, per agafar la trialera de 5 estrelles que et dur fins al càmping d’Osseja.

La baixada es espectacular, baixes quasi els 1000 metres de desnivell positiu d’una tacada, son uns 20 a 25 minuts de baixada per corriol constant, molt maca, acabes amb mals de braços de tanta estona agafar el manillar.

En total m’han sortit 29,26km que hem fet amb 2h 24m a una mitja de 12,1km/h amb un desnivell positiu de 1030 metres i negatiu de 924 metres, una cadència mitja de 68 rpm, potència mitja de 186W, màxima de 819W, mitja cardíaca de 129 ppm que és el meu 73% i màxima de 156 ppm que és el meu 88%. Em trobo que aquí a dalt a la Cerdanya, el primer dia el cor puja bé, però a partir del segon dia em costa molt pujar de pulsacions, tot i que la sensació es de patiment i d’anar més amunt del que realment vaig. La temperatura mitja de 18 graus, la mínima de 14 i la màxima de 25, perfecte.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 29730 m
Total climbing: 1049 m
Total descent: -1037 m
Download file: 11_08_2023.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix