Aquest matí hem sortit a un quart de vuit des d’Osseja, per anar a fer el Puigmal i tornar.

Dic hem perquè hem sortit l’Adolf i jo, i s’hi ha apuntat els veïns, el Carlos, amb els seus 3 fills, el Pol, el Carlos i la Patricia i la seva dona la Ingrid. El Pol i el Carlos petits tenen 11 i 8, camí de nou anys i competeixen amb bicicleta de carretera, com el seu pare i la Ingrid duia amb una bici elèctrica la petita que té menys de 2 anys.

Hem baixat cap al llac i pujat per la pista que comença al càmping de Palau de Cerdanya fins el cim, a Coma Morera.

Els nanos han pujat molt bé, com si fossin adults, però amb unes bicis de 13kg cadascú, que es moltíssim.

Les últimes pujades a Coma Morera que son molt exigents, tot i que curtes, els han mort i un cop a dalt, a la carretera de baixada, han decidit tornar.

Han fet uns 1000 metres de desnivell amb 18km, només pujada, es molt per ells.

Allà hem marxat l’Adolf i jo cap al Puigmal, fins el pàrquing de Coma Morera per carretera, uns 200 metres i per pista, sense deixar-la cap al Pas dels Lladres a la pista d’esquí de Puigmal 2900.

L’Adolf va molt més fort que jo i ha anat fent i traient-me metres constantment.

Just abans de la última pujada final, que es veu a distància, ens hem reagrupat i hem pujat.

Jo he parat a menjar quelcom, però no he trobat el que duia a la bossa, no tinc ni idea on era, una mena de barreta amb caramel.

Ell duia un Gel, però he passat del Gel. Li he donat aigua, ja que duia el CamelBack amb 3 litres i ell ha sortit amb un bidó petit i s’ha quedat sec de seguida.

Hem seguit pujant i un cop al cim de l’estació d’esquí de Puigmal 2900, hem seguit pedalant cap al Puigmal.

Jo anava molt just de forces i ell li feien mal les cames i no tenia ganes de caminar, hem decidit fer mitja volta just abans de començar a pujar el Puigmal, a més hi havia un núvol gros i vent al cim, teníem 13 graus amb sol on érem nosaltres, un pel de fred.

A uns 500 metres abans de començar a caminar al Puigmal, no es pot fer amb bici, s’ha de caminar uns 30 a 40 minuts amb la bici al costat, hem fet una parada per la foto de rigor i no hem acabat de fer els 500 metres, hem girat cua cap a l’estació d’esquí de nou.

Hem baixat per pista, la mateixa pista que vàrem fer aquest hivern passat plegats amb esquí de muntanya.

Hem hagut de fer un parell de parades per cansament de braços i cames de baixar per la pista, molt bèstia.

Per acabar-ho d’adobar, hi havia uns talls d’esquerre a dreta a mitja pista de tan en tan, suposo que per drenar l’aigua del desgel, però t’obligava a anar molt pendent de la baixada i fer algun salt per no ficar la roda i sortir disparat per davant.

Un cop a la base de l’estació, hi havia un foodtrack i hem fet una cocacola el i jo una cervesa, per seguir baixant per un corriol molt divertit fins el poble de Err.

Des de les piscines de Err fins a Osseja hi ha un corriol que passa per Santa Leocadia i Nahuja, es relativament planer.

Hem aparegut a l’estació de tren de Osseja i cap a casa que son uns 400 metres.

M’han sortit 45,13km que hem fet amb 3h 55m a una mitja de 11,5km/h amb un desnivell positiu de 1535 metres i negatiu que no li puc fer cas al GPS em diu que 562 metres, ha donat un error de localització. Cadència mitja de 67 rpm, potència mitja de 184W, màxima de 747W, consum energètic de 2950 calories i un pel de fred a dalt de tot, 14 graus de mínima, 19 de mitja i 33 de màxima.

Al arribar a Osseja, el Garmin m’ha dit que la bateria del AXS s’havia de carregar, l’he carregat per primer cop, després d’haver fer varies sortides, estic molt content del canvi electrònic.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 46194 m
Total climbing: 1735 m
Total descent: -1225 m
Download file: 22_07_2023.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix