Ara porto unes setmanes entrenant en potència zona 7, es a dir, per sobre d’anaeròbic, entrant a neuromuscular, segons el Garmin, bàsicament un cop per setmana faig una sortida curta, d’una hora aproximadament, i faig series de força 3×1’ Zona 7, això ajuda a pujar el llindar de treball amb anaeròbic, es a dir, el llinda del Lactate. El muscle es capaç de treballar amb més potència abans de tenir tiretes, ja que no hi entra àcid làctic.

Ahir dimarts vaig sortir a fer series de força en Z7, em va donar 50 hores de recuperació, aquest matí he sortit de casa cap a les 7 i 20 del matí, amb la gravel, encara em quedaven un munt d’hores per recuperar, però he dormit bé i el Garmin em deia que el meu Training Readiness estava a 69 sobre 100, es a dir, surt a entrenar.

He trobat tot el trànsit del mon avui per arribar al polígon Mas Alba, fins i tot he hagut de pujar per les voreres, per tal de no tocar carretera de cotxes que hi havia, però m’he trobat bé.

La pujada del Collet de la Fita l’he feta a bon ritme, m’ha donat 14m 15s al pàrquing i he parat a fer la foto al mirador dels caçadors amb 20 minuts justos, no es un gran temps, però està dins del normal.

A partir d’aquí, cap als Holandesos, pàrquing de Vallgrassa i Vallgrassa, entenc que a millor ritme del normal, ja que he arribat al pàrquing de Vallgrassa amb 35 minuts, que habitualment amb aquests temps hauria tardat un minut de més.

Des de Vallgrassa fins a la Plana Novella he tingut un ensurt, m’he trobat un ciclista de cara, just al tros on hi ha més pedres i has de passar pel lateral del camí, no ens hem tocat de pels.

He cridat “perdó” i he parat tan bon punt ens hem creuat, ell també. Ens hem espantat ambdós, però ambdós ens hem disculpat, suposo que cap dels dos esperava trobar-se un ciclista en sentit contrari entre setmana a aquesta hora, no eren les 8 del matí encara.

He pujat al palau per la pista de darrera, entrat al parc de nou, cap a Jafra, baixada cap al creuament i pujada cap a Can Marcer.

Avui m’ha marcat una hora a punt de començar la pujada que hi ha després de Can Marcer, uns metres més endavant que la última vegada que vaig controlar el temps. La última vegada era 20,1km aquí i avui eren 20,56km en una hora, un ritme un pel més alt.

Fins el mirador he pujat bé de ritme, m’he trobat el Joan Muñoz que ja tornava corrent.

A l’alçada del pàrquing de la Fita cap a la dreta, baixant cap a Mas Alba, amb cura perquè hi ha molt de cotxe i camió ara, estan construint molt i per darrera cap a les Casetes d’en Portacreu, les Torres, Vallpineda i pujada a Santa Bàrbara, baixada cap al passeig i cap a casa.

Tot i que he trobat força transit on hi havia asfalt, la mitja ha estat bona, es a dir, començo a veure resultats i torno a tenir mitges del 2021, quan vaig comprar la gravel.

M’han sortit 29,57km que he fet amb 1h 19m a una mitja de 22,2km/h amb un desnivell positiu de 605 metres i negatiu de 600 metres, cadència mitja de 70 rpm, potència mitja de 228W, màxima de 942W, mitja cardíaca de 137 ppm que és el meu 79% i màxima de 162 ppm que és el meu 94%, 4 sobre 5 de treball aeròbic i 3.2 sobre 5 d’anaeròbic, consum energètic de 1215 calories i humitat, però no pas fred, 10,9 graus de mitja i 8 de mínima, encara surto de primavera.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 29733 m
Total climbing: 656 m
Total descent: -626 m
Download file: 12_04_2023.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix