L’Albert em va dir que es pujaria la bici per sortir avui, vàrem dir de repetir la “trialeres 5 estrelles” que vàrem fer aquest desembre, que no hi havia neu, de nou.

Volia sortir tard, al final l’he convençut de posar-nos-hi a les 8:30, més tard no tenia sentit, hem sortit l’Albert, el Pau, el seu fill i jo.

Ells dos amb elèctriques i jo amb la FatBike.

Baixada cap al llac i a l’hora de començar a encarar la pujada per pista que hi ha al costat del càmping, el Pau ha notat que el motor no li anava, algun sensor ha deixat de treballar, perquè l’elèctric no entrava en funcionament.

Ha tornat cap a casa i hem seguit l’Albert i jo.

La pujada per pista bé, li he dit que em deixés respirar, en modo Eco anava bé, però quan ha posat el Tour no el podia seguir.

Per pista bé fins arribar un pel més enllà del Mas Tartas, on ha començat a haver-hi més neu.

La pega es que estàvem per sobre de cero graus i això vol dir que el gel que es fa de passar cotxes a les rodades sua, i rellisca molt, avui temperatura molt més alta que ahir.

Hem anat fent i el tema s’ha complicat a partir de 1600 metres on hem començat a trobar més neu, molta més neu.

A mida que anàvem agafant alçada la neu era més fonda i havíem de seguir les rodades que hi havia marcades, fora de les rodades no es pot pedalar en pujada, has de fer massa força i no aguantes més de 150 metres.

La pista acaba al quilòmetre 12, diguem que del quilòmetre deu i mig fins el 12 a tocar de carretera ens ha costat moltíssim poder avançar, anaves pedalant per dins de la rodera, segurament 20 o 25 cm de neu, però a la que la roda sortia del traç, havies de fer peu i tornar-hi.

A part de caure ambdós pujant, hem posat peu no se quantes vegades, peu vol dir, neu per sobre del turmell, i mirar de pedalar de nou, agafant equilibri i seguint la rodada que hi havia, sinó res, a tornar a començar.

Hem trobat la carretera i semblava que estigués molt més neta, carretera amunt, tot i que hi havia neu, n’hi havia poca, trepitjada i gelada, la temperatura ja estava per sota de cero feia molta estona.

Hem trobat el banc del mirador i el cartell que diu Osseja per corriol, es un corriol que no hem fet mai i no es veia per on baixava, massa neu i sense trepitjar.

Hem seguit per la carretera buscant la senyal del Borne 504, on comença la trialera que teníem de cap, però al cap d’un parell de quilòmetres ens hem trobat que el vehicle que havia marcat les rodades havia donat la volta, no havia pogut seguir.

Impossible pedalar amb tanta neu i ens quedaven ben bé 3 quilòmetres per arribar a l’inici de la trialera.

Hem fet la foto de rigor i mitja volta pel mateix camí que hem fet servir de pujada.

La baixada molt millor que la pujada, hem anat bé, al ser baixada, el ritme era més alt i només havies de seguir la rodada teva que havies fet una estona abans.

Hem parat de nou al mirador del banc, hem trobat la baixada a Osseja, però no l’hem feta, hem seguit per carretera avall, plena de neu i gel, sense veure l’asfalt de sota en cap moment fins arribar al creuament que puja de nou cap a la Coma Morera i hem anat a buscar la trialera de baixada, la part final de la que volíem fer.

La baixada fins a la taula d’orientació d’Osseja bé, neu i un pel de gel, però es podia baixar bé i a bon ritme, jo no he tingut cap problema, l’Albert tampoc, tot i que dur rodes de 29 amb amplada “normal”, per tan s’enfonsa més i es molt més inestable amb la neu.

Des de la Taula d’Orientació hem anat a buscar la segona part de la baixada, la trialera que et deixa a la granja i després pels tobogans fins al càmping d’Osseja.

He relliscat amb un dels tobogans, hi havia gel i m’ha marxat de davant, res important, m’he caigut sobre un tou de neu, he sortit de la bici, m’he posat de peu i avall de nou, tot bé.

Els tobogans de baixada son espectaculars, amb neu tenen un punt de risc important que els hi dona un “no se que” si no vas sol 😉

Des del càmping ja cap a casa creuant el poble.

M’han sortit 27,02km que he fet amb 2h 17m a una mitja de 11,8km/h amb un desnivell positiu i negatiu de 765 metres, cadència mitja de 66 rpm, mitja cardíaca de 126 ppm que és el meu 73% i la màxima de 191 ppm que és el meu 93%, consum energètic de 1492 calories, temperatura mitja de 0,9 graus positius i avui la mínima de 3 graus negatius només.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 27633 m
Total climbing: 806 m
Total descent: -801 m
Download file: 05_03_2023.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix