Després de 4 dies sense pedalar, hi he tornat de nou, amb un fred de nassos, a -6 de mitja i mínima -9 🥶.

Dijous i divendres vaig anar a esquiar amb el meu nebot, el Joan, dissabte vaig haver de anar a Berga i a Manresa per un tema relacionat amb un problema que he tingut amb el cotxe i el diumenge que volíem anar a esquiar, al final res, a buscar llenya i poca cosa més.

Aquest matí a les vuit i deu he sortit de casa amb la FatBike, he baixat cap al llac i camí de Palau de Cerdanya per pujar per la pista que hi ha al costat del càmping, com sempre.

Agafo la desviació de la dreta, m’agrada més que la pista per on passen cotxes, i arribes al mateix lloc.

La temperatura era baixa, molt baixa, he començat a pujat des de Palau que em marcava 7 graus negatius, he pensat que el problema seria la baixada, el dilluns de la setmana passada em vaig congelar de fred baixant amb la Fatbike per pista amb aquesta temperatura, però no ha estat tan greu.

Hi havia menys temperatura a les valls que a les muntanyes, no amb gran diferencia, però entre estar a 6 sota zero i 9 sota zero, sembla que no, però hi ha molta diferencia.

He anat pujant i trobant cada cop més neu, però amb rodades de cotxe, per tan, a la part trepitjada es puja bé.

Deixant de banda l’entrada del Mas Tartas el termòmetre ha anat baixant fins arribar als 9 negatius, però després a mida que anava arribant a la carretera, que està al KM10 i 1700 metres, la temperatura era més alta, sobre els 4 i mig negatius a 5.

Al KM8 aproximadament he relliscat de davant, amb un fals pla que tenia una mica de baixada, diguem que m’he ficat en una rodera, he tret la mà del manillar, i la roda de davant s’ha mogut, suficient com per acabar a terra, però no m’he fet res, m’he tret la neu del guant i llestos.

A la carretera, m’he posat les ulleres i avall.

Diguem carretera, però estava tota blanca i amb gel on havia tocat el sol, no es veia pas l’asfalt de sota, he anat baixant fins arribar al creuament i a la dreta, per anar a trobar el corriol que baixa cap a la Taula d’Orientació d’Osseja.

El corriol de baixada tenia més neu que la última vegada que el vaig fer, només vol dir que el ritme ha de ser un pel més lent, ja que la neu sobre roca no rellisca, però sobre arrels i gel si, per tan, vas ja pendent de que rellisqui i puguis corregir-ho abans d’anar a parar a terra.

I en cas de caure, al haver neu i no anar gaire ràpid, no et fas mal 😊

No he tingut cap ensurt ni m’ha fet cap lleig la bici, fins a la taula d’orientació tot bé.

A partir d’aquí, per horari, he seguit baixant per la trialera que va directe al poble des de la Taula d’Orientació, va creuant la carretera i en un punt he fet peu, he vist molta neu i inclinació, un parell de metres caminant i avall.

La temperatura ja era més agradable, 3,5 graus negatius, fred als peus i a les mans, però no son els 9 negatius de la pujada.

He arribat al càmping de dalt de Osseja i creuant el poble cap a casa.

M’han sortit 17,21km que he fet amb 1h 32m a una mitja de 11,2km/h, un desnivell positiu de 546 metres i negatiu de 509 metres, cadència mitja de 69 rpm, mitja cardíaca de 136 ppm que és el meu 79% i màxima de 173 ppm que és el meu 100%.

Fa dies que no arribava al 100% de pols cardíac, però avui a la pujada, hi hagut algun tram que he mirat de donar-li més del que li dono habitualment, 4 dies sense pedalar es massa, així que he forçat un pel el cor 😉

El consum energètic de 1109 calories, em diu 4.2 sobre 5 de treball amb aeròbic i 2.8 sobre 5 d’anaeròbic, es a dir, bon entrenament.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 17389 m
Total climbing: 558 m
Total descent: -547 m
Download file: 30_01_2023.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix