Aquest matí he sortit amb bici, sortideta curta, havia d’estar a casa d’hora, tenia una reunió.

Eren les 8 del matí que he sortit amb la FatBike, molt de fred.

He encarat la pista que puja per sobre de casa fins a 1732 metres, el primer quilòmetre i mig es per carretera i llavors agafes la pista que puja amunt.

A partir d’aquí he començat a trobar neu, poca cosa, però enfarinada i allà on no toca el sol i/o on el vent no s’ha pogut endur la neu, es veia blanc.

He anat pujant per la pista, i cada cop he trobat més neu.

Fred, molt de fred tota l’estona, baixant temperatura, però pujant es suportable.

A partir de 1500 metres d’alçada el nivell de neu que he trobat ha estat més important, ja no hi havia cap clapa de terra o de poca neu enlloc.

La pega de pujar per pista d’aquest estil, es que les roderes de cotxe marquen molt el camí, i amb la neu queda tot pla, però la roda de davant va a buscar la part més baixa, es a dir les roderes, i això fa que la roda de davant vagi sola i et mogui tota la bici.

No hi havia cap marca de que hi hagués pujat ningú de fa dies, a l’inici, fins a 1500 metres aproximadament, he trobat roderes d’algun quad, però a partir de 1500 res de res.

M’ha costat més pujar, als revols on hi ha un punt més de desnivell, la roda de davant marxava buscant una rodera que no veia i acabava posant el peu a terra.

Impossible engegar de nou, així que a caminar uns metres fins acabar el revolt o en recte, sortir de la rodera.

He seguit pujant i he pensat en fer mitja volta pel temps, però ja em quedaven uns centenars de metres per arribar al cim, i he seguit pujant fins trobar el cartell que et marca per anar a Vallcebollère i el refugi pastoral de Nahuja.

Parada de rigor per fer la foto i avall.

La baixada molt malament, molt de fred, pujant ho he notat, però baixant ha estat molt bèstia.

He baixat la tija telescòpica i no la he pogut pujar fins arribar a casa amb les mans, s’ha quedat avall, l’oli que dur a dins condensat pel fred.

Baixada amb cura, perquè quan trobava les roderes, la roda de davant marxava, així que amb cura fins a 1500 metres on ja he pogut baixar sense problemes de neu.

L’únic problema era que no podia frenar, no notava els dits de les mans ni els peus, molt de fred, molt bèstia, massa.

He baixat per mateix camí que he pujat, arribat a casa just de temps i després de la dutxa a temps per la trucada.

M’han sortit 13,02km que he fet amb 1h 14m, la pujada amb 54 minuts, el ritme de rigor quan pujo aquesta pista, hem de contar només de temps en moviment, quan he parat perquè no podia pedalar per la neu, no conta el rellotge, així que segur que he tardat més a la pujada.

La mitja de 10,5km/h, el desnivell positiu de 476 metres i 514 de negatiu. Això no ho he entès mai, pujo i baixo pel mateix lloc i els desnivells de pujada i de baixada no són iguals ☹

68 rpm de cadència mitja 127 ppm que és el meu 73% i 158 ppm de màxima que és el meu 91%, 860 calories de consum energètic, 7 graus negatius de mitja i 9 graus negatius de mínima, una passada.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 13359 m
Total climbing: 511 m
Total descent: -524 m
Download file: 23_01_2023.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix