El dilluns vaig fer la mateixa ruta, però des de la taula d’Orientació d’Osseja vaig tornar pels tobogans de la granja de vaques, avui he baixat directe per la trialera que baixa a Osseja directe.

Ahir descans, bàsicament vàrem anar a l’oficina, avui hem teletreballat.

He sortit de casa que devien ser quasi un quart de nou del matí, feia fred, molt de fred i estava barrufant, el terra un pel enfarinat de neu, res d’una gran nevada.

He baixat cap al llac i d’allà cap a Palau de Cerdanya per pujar per la pista que està al costat del càmping.

La pujada per la pista ja es veia més blanca, encara es podia veure el marró de sota, però es veia més neu.

He pujat per la dreta, hi ha menys transit i només he trobat unes petjades de persona i de gos, no hi havia passat ningú més.

Al trobar-se de nou les dues pistes de pujada, es començava a veure el terra més blanquinós.

He anat fent veient el termòmetre que anava baixant de temperatura a mida que anava pujant de desnivell, he sortit amb 3 graus negatius i a mida que anàvem agafant més alçada, la temperatura anava baixant més.

A partir de 1500 metres hi havia neu, ja no es veia el terra, només neu.

Hi havia marcades unes roderes de cotxe, més còmode per pedalar que no pas obrir camí amb neu verge, però a partir del creuament de pista, on he seguit recte, al quilòmetre 7 aproximadament, he obert jo pista.

Al obrir pista, el ritme es molt més lent, hi havia, calculo per la fondària de la roda de davant, entre 5 i 7 centímetres de neu. La Fat dur 4.8 a davant que son 13 centímetres de roda, i la neu la tapava per la meitat o potser un pel més.

A part de la pujada més lenta, la resta prou bé, el fred que era interessant, m’ha donat 7 graus negatius una estona i la majoria per sobre de 1600 metres entre 6 i 7 graus negatius tota l’estona.

He arribat a la carretera, on vaig arribar dilluns, he fet la foto de rigor.

La carretera no es veia, estava plena de neu, com la pista de pujada.

M’he posat la GoPro al pit després de la foto i he tirat avall.

Aquí us deixo un parell de tastets gravats amb la GoPro, son uns 25 segons de la baixada per la carretera i uns altres 25 segons aprox del corriol de baixada cap a la Taula d’Orientació d’Osseja.

Baixada per carretera
Part del corriol fins a la Taula d’OrientaciĂł d’Osseja

Hi ha 3 quilòmetres de baixada per carretera, he hagut de pedalar baixant, sinó la bici es frenava, això no em va passar dilluns.

Al arribar al creuament de baixada a la dreta, i uns 800 o 900 metres més endavant, he agafat el corriol de baixada fins a la Taula d’Orientació.

AquĂ­ teniu el vĂ­deo complert en 4k.

Corriol sencer de baixada, son 2km i uns 5 minuts, amb neu i la FatBike

Des de la Taula d’Orientació he baixat directe per la trialera que va fins a Osseja, no he passat pels tobogans de la granja.

Hi ha un parell de punts on has de baixar de la bici per poder passar pels tancats que hi ha pels animals, la resta es fa bé, ja amb poca neu i res de neu fins arribar al càmping i d’allà cap a casa creuant el poble.

En total m’han sortit 17,04km que he fet amb 1h 37m a una mitja de 10,5km/h amb un desnivell positiu de 552 metres i negatiu de 547 metres, la cadència mitja de 66 rpm, la mitja cardíaca de 132 ppm que és el meu 76% i màxima de 165 ppm que és el meu 95%, el Training Effect em diu que 4,2 de 5 treballant amb aeròbic i 2,1 sobre 5 de treball amb anaeròbic, consum energètic de 1237 calories i de temperatura, 6 graus negatius de mitja durant tota la ruta amb una mínima de 8 graus negatius!.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 17209 m
Total climbing: 569 m
Total descent: -584 m
Download file: 18_01_2023.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botĂł de sota de la grĂ fica que diu “descargar” amb el botĂł dret del ratolĂ­ i “guardar link como”, et donarĂ  l’opciĂł de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquĂ­.

Digues si t'ha agradat

Comparteix