Duc uns dies amb mal d’esquena, no m’he pres res fins el dissabte que vaig sortir a caminar amb la famĂ­lia i desprĂ©s de 18km em feia bastant de mal l’esquena.

Farmacia i Voltarem 3 cops al dia durant una setmana.

Diumenge de descans, tot i que em vaig llevar bé de mals i avui dilluns he sortit amb la FatBike a fer un vol.

Tenia un parell de rutes al cap, i n’he fet una, que m’ha encantat, la repetirĂ© segur, es una hora i mitja, amb un bon desnivell i una trialera de baixada que et deixa el cos amb unes piles carregades al 100% de bon matĂ­, increĂŻble.

He sortit de casa d’hora, perĂČ encara fosc, eren les 8 del matĂ­ i des de dos quarts de vuit estava esperant que comences a clarejar, no vull sortir de nit, tot i que he sortit amb el llum de darrera engegat.

Cap a la plaça del poble i baixada al llac, per carretera cap a Palau de Cerdanya i a l’alçada del càmping comença la pujada.

Aquí ja durs 1,8km i has baixat a 1188 metres d’alçada.

La pujada es per pista, al principi, els primers 200 metres piquen, hi ha un creuament, ambdĂłs camins duen al mateix lloc, perĂČ m’estĂ  agradant mĂ©s la pujada per la dreta, el camĂ­ estĂ  mĂ©s trencat, no hi poden passar cotxes i la pujada es mĂ©s constant.

Et deixa a la mateixa pista que vas pujant sense deixar-la fins trobar un creuament on la pista va a la dreta, i he seguit recte, es pista igual, perĂČ estĂ  mĂ©s trencada.

Al quilĂČmetre 9 d’aquesta pista hi ha a mĂ  esquerre, la baixada que faig sovint cap a Osseja, per corriols, la part mĂ©s maca son els Ășltims metres, perĂČ avui he decidit seguir pujant.

Al quilĂČmetre 10 arribes a la carretera.

Es una carretera que puja a la Coma Morera, d’un sol carril, sense pintar i amb l’asfalt en molt mal estat.

He baixat per carretera i un parell de quilĂČmetres mĂ©s avall trobes el creuament amb la pista que puja a la dreta o la que segueix baixant cap al poble, he anat a la dreta, com si tornĂ©s a pujar cap a la Coma Morera.

Ambdues carreteres duen al mateix lloc.

Un quilĂČmetre mĂ©s endavant a mĂ  esquerre hi ha un corriol que baixa, es espectacular, es la part final, un parell de quilĂČmetres, de la ruta que tinc marcada com a Trialera 5 estrelles.

DesprĂ©s de baixar per corriols 2 quilĂČmetres arribes a la Taula d’OrientaciĂł d’Osseja, la carretera al costat, i sense tocar carretera, a mĂ  dreta surt un corriol tapat que va en sentit contrari d’on venim, planejant i baixant un pel.

Hi ha una pujada forta de posar-ho tot de cop i posar-te de peu, es de 4 o 5 metres, no més i de nou corriol que va baixant entre arbres, molt idíl·lic.

Et deixa a la granja de bestiar, que passes per la pista i just acabar la granja a la dreta hi ha una trialera que son tobogans de baixada, vas baixant amb un parell de quilĂČmetres uns 250 metres de desnivell, molt bonic i d’aquelles baixades que te les has de creure o millor fer-les a peu.

Arribes al cĂ mping de Osseja i ja per carretera a dins el poble cap a casa.

Resumint, es baixa fins el km 1.8, es puja constant i s’agafa tot el desnivell fins el km 10, 3km de carretera de baixada i corriols i trialeres durant 5 quilĂČmetres fins arribar al poble, d’allĂ  on hem sortit.

M’han sortit per ser exacte 18,33km que he fet amb 1h 26m a una mitja de 12,8km/h amb un desnivell positiu de 555 metres i negatiu de 547 metres, alçada mĂ­nima de 1188 metres i mĂ xima de 1713 metres, una mitja cardĂ­aca de 129 ppm que Ă©s el meu 75% i una mĂ xima de 153 ppm que Ă©s el meu 88%, 69 rpm de cadĂšncia mitja, consum energĂštic de 1039 calories i ja tenim el fred aquĂ­, mĂ­nima de 5 graus negatius i mitja de 2,4 graus negatius.

Ara només falta que arribi la neu, amb el fred només no en tenim prou

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 18554 m
Total climbing: 574 m
Total descent: -571 m
Download file: 16_01_2023.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botĂł de sota de la grĂ fica que diu “descargar” amb el botĂł dret del ratolĂ­ i “guardar link como”, et donarĂ  l’opciĂł de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquĂ­.

Digues si t'ha agradat

Comparteix