DesprĂ©s de 3 dies de no fer res, mirant de que acabi de marxar el que encara queda de la grip que vaig agafar fa 2 setmanes i aprofitant per desinflamar l’esquena, em vaig llevar clavat d’esquena el dimarts al matĂ­, avui he sortit amb bici una estona.

Era un quart de nou del matĂ­, un pel tard, perĂČ hem de comptar que a fins a les 8 es fosc i negre aquĂ­ a Osseja, entre una cosa i l’altre he sortit un pel mĂ©s tard del que tenia al cap.

He baixat cap al llac creuant la plaça del poble i d’allĂ  cap a Palau de Cerdanya, la pujada deixant el cĂ mping a la dreta cap a la Jaça de Palau l’he feta per la pista de la dreta, en contes d’agafar la pista principal, he agafat la de la dreta, que arriba al mateix lloc, tot i que estĂ  mĂ©s bruta la pujada, perĂČ m’agrada mĂ©s, es mĂ©s suau i constant.

M’he trobat a la Yolanda quan s’ajunten les 2 pujades, ella anava corrent, ha tornava, jo he seguit pista amunt.

La temperatura mĂ©s baixa que la Ășltima vegada, la que toca crec, estĂ vem sota zero tota l’estona.

He seguit pujant fins el quilĂČmetre 8,2. Diguem que la pujada comença al quilĂČmetre 1,8 i es puja constantment fins el 8,2. AquĂ­ es on s’agafa tot el desnivell de la ruta.

Buscava i he trobat el corriol que va cap al a Jaça de Palau, que es un refugi que hi ha més amunt.

Parada per fer la foto de rigor i baixada pel corriol aquest que en teoria va fins a l’inici de la pujada.

El primer tram, que baixa un parell de quilĂČmetres, es un corriol que es va fent estret, perĂČ que es baixa bĂ©, no tĂ© cap complicaciĂł fins al final, on hi ha un reguerot que hem d’evitar ficar-nos-hi.

Tinc un problema amb els frens de la FatBike, son uns Deore normals, perĂČ quan s’escalfen deixen de frenar, i tot i que duc pastilles noves, frenant amb 2 dits al de darrera, no he aconseguit que derrapĂ©s en cap moment, es a dir, calents no treballen bĂ©, m’ha passat sempre.

El primer tram acaba quan creues la pista just a l’alçada del pas canadenc, el segon tram comença malament.

Es molt mĂ©s estret, es mĂ©s trialera, perĂČ el reguerot es tan fons que no es pot pedalar, deu tenir entre un metre i un metre i mig durant uns 30 o 40 metres, que he hagut de fer amb la bici al costat, no es pot pedalar.

DesprĂ©s el reguerot es mĂ©s factible, menys profund i el camĂ­ de baixada es converteix en una trialera molt divertida, et deixa uns metres mĂ©s endavant d’on hi ha el ballat pels animals, a l’hivern obert, a l’estiu tancat, on he trobat la Yolanda abans.

He anat a buscar, desprĂ©s de recĂłrrer uns 25 o 30 metres de pista la trialera que baixa directe, es la drecera que estĂ  indicada a l’inici de la pujada.

Es molt factible, com que els frens estaven més freds, ja frenava bé la bici.

M’he plantat a l’inici de la pujada amb 3 quilĂČmetres de baixada.

Resumint, es puja 6 quilĂČmetres per pista i es baixa amb 2,97km per corriols i trialeres, mĂ©s rĂ pid.

Aquesta baixada es nova per mi.

La tornada l’he feta per Palau de Cerdanya, pujant cap al mig del poble i creuant carrers cap a casa, on he parat el GPS que faltaven uns minuts per dos quarts de deu, un pel just, a les 10 havia d’estar davant de l’ordinador amb una reunió.

M’han sortit 12,73km que he fet amb 1h 5m a una mitja de 11,6km/h amb una cadĂšncia mitja de 68 rpm, un desnivell positiu de 500 metres i negatiu de 470 metres, mitja cardĂ­aca mitja de 138 ppm que Ă©s el meu 80% i mĂ xima de 163 ppm que Ă©s el meu 94%, ja torno a tenir una capacitat pulmonar similar a abans del cony de grip. El consum energĂštic de 899 calories, 1,2 graus negatius de temperatura mitja, 3 negatius de mĂ­nima. M’ha donat 4 sobre 5 de treball aerĂČbic i 1,9 sobre 5 d’anaerĂČbic, treball principal el llinda, perfecte.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 12948 m
Total climbing: 503 m
Total descent: -504 m
Download file: 12_01_2023.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botĂł de sota de la grĂ fica que diu “descargar” amb el botĂł dret del ratolĂ­ i “guardar link como”, et donarĂ  l’opciĂł de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquĂ­.

Digues si t'ha agradat

Comparteix