Aquesta la tenia al cap ja fa dies, la vaig intentar ara fa unes setmanes i em vaig encigalat, de cop vaig perdre el track i vaig acabar camp a través fins trobar civilització de nou, però l’he dibuixada i l’he carregat al GPS, avui si i m’ha agradat molt.

He sortit de casa cap a dos quarts de nou del matí, sense cap pressa, estic de vacances, amb la GoPro muntada al manillar i el track al GPS.

Baixo cap al llac pel mig del poble i entrant a Palau de Cerdanya començo a pujar per la pista que estic fent últimament.

Temperatures sota zero, però res molt important, un grau sota zero de mínima m’ha donat durant molta estona, però entre 1 de negatiu i zero graus durant tota la pujada.

La pujada la tinc cada cop més controlada, hi ha un parell de punts que agafa més inclinació i la resta es bastant còmode.

Deixo l’entrada del Mas Tartas a l’esquerre i duc 5 quilòmetres, me’n queden 4 per trobar el corriol que baixa a l’esquerre.

A partir de 1500 metres començo a trobar gel, més que la setmana passada, als revolts on habitualment no toca el sol, però al estar sota zero el gel no sua, per tan no rellisca tan i es pot pedalar per sobre bé.

He vist a l’esquerre un parell de cérvols petits que em miraven, a uns 5 o 6 metres de la pista, estaven com un pel sobtats, però camuflats a la vegada, no s’han mogut, no han fet cap soroll i jo no els he espantat pas.

He trobat una entrada a l’esquerre al quilòmetre 7,1km amb un cartell que diu Palau de Cerdanya, aquesta no la he fet, la faré. Crec que es la que empalma amb el camí de pujada que faig quan vaig cap al Mas Tartas corrent, ja la faré.

Al quilòmetre 9 a l’esquerre hi ha una entrada tancada amb un fil elèctric, es passa pel lateral i he parat per fer la foto.

La GoPro no s’ha posat en marxa, suposo que la bateria estava seca i no l’he carregada, el proper dia, aquesta ruta la repetiré.

La pujada son 9km i la baixada 2,5km que es fan per corriol i alguna trialera senzilla.

Als pocs metres del primer tancat n’hi ha un altre i després ja no n’hi ha cap altre fins bastant més avall, després d’un corriol de baixada molt bonic entre arbres, poc perillós a part de la velocitat.

Trenquem a l’esquerre després d’un altre tancat elèctric, ara no tenen corrent, no hi ha animals, i aquí va ser on em vaig perdre la última vegada, vas baixant i de cop a la dreta hi ha una obertura en un fil elèctric amb una fusta i està marcat amb una senyal groga, vaig anar a l’esquerre, no pas a la dreta com avui.

La part que toca ara es espectacular de bonica, ràpida, corriols estrets que van fent revolts factibles i en un punt hi ha una trialera un pel trencada, res que no es pugui baixar amb una tija telescòpica a la bici i un pel de ganes.

He arribat a un punt on he seguit el camí i no he seguit el track que tenia dibuixat, estava ben marcat i es veia que anaves baixant cap a Osseja.

He trobat una font amb un desviament del camí a l’esquerre i amunt, no l’he fet, però dur al mirador que hi ha sobre d’Osseja, entenc que el camí que baixa es el que hem de fet en sentit contrari per arribar al mirador.

Ara ja planeja més i acaba al càmping que hi ha a la part de dalt de Osseja, he creuat el pont i cap a casa.

M’han sortit 12,45km que he fet amb 1h justa, amb un desnivell positiu de 466 metres i negatiu més o menys el mateix, el Garmin Edge 820 em falla amb el desnivell negatiu, però un cop el track es corregeix tot arreglat. 69 rpm de cadència mitja, 132 ppm que pols cardíac mig que és el meu 76% i 156 ppm de màxima que és el meu 90%, 766 calories de consum energètic.

Aquí us deixo el track d’avui que el publicaré com a ruta nova.

Total distance: 12532 m
Total climbing: 474 m
Total descent: -478 m
Download file: 27_12_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix