Aquesta nit ha fet fred, ha baixat la temperatura molt, m’he llevat cap a les 7:00, però he esperat quasi fins a les 9 per sortir amb la bici, i tot i amb això, estava sota zero.

He sortit de casa cap a la plaça del poble, baixada cap al llac per una drecera que hi ha entre 2 edificis i des del llac cap a Palau de Cerdanya, per començar a puja per la pista que hi ha al costat del càmping.

Estava tot gebrat, no ha nevat des de dilluns i ha fet molta calor, però al baixar tan la temperatura, la poca humitat que hi havia ha quedat tota blanca, gebre, molt bonic.

La pujada es relativament còmoda, vas agafant desnivell per pista, no es problema, he deixat l’entrada al Mas Tarpas a l’esquerre i seguint pujant he trobar el desviament de rigor, a l’esquerre i al quilòmetre 9 hi ha la baixada que vaig fer la setmana passada, que vaig acabar encigalant-me jo sol ja que el camí va desaparèixer, però vaig baixar camp a través i llestos.

Just aquí he trobat 3 caçadors que m’han mirat amb cara d’estranyats per veure una FatBike, ens hem saludat en francès i he seguit pujant.

He trobat un parell més de tot terrenys que circulaven en sentit contrari, de cacera tots.

Hi havia gel, a partir de 1550mts d’alçada, on no hi toca el sol sovint, la neu s’havia desfet i havia creat una capa de gel, que amb cura es pot passar, no rellisca.

El gel per sobre de zero graus sua, i es perillĂłs, per sota el aquell que si hi posessis la llengua no la podries treure, es quedaria enganxada, aquest no es tan perillĂłs.

Al final de la pista arribes a la carretera que puja al Cim de la Coma Morena, he anat a l’esquerre avall.

Aquí es quan he pensat que m’havia equivocat, pujar per pista bé, però baixar per carretera no!

He anat fent fins que he trobat a la dreta, en un revolt, després d’un parell de quilòmetres de carretera un cartell que deia Osseja, es el corriol que ve de Vallcebollere fins a Osseja, el vaig fer corrent aquest estiu passat.

Es una trialera interessant, m’hi he posat i he anat baixant fins arribar a la Taula d’Orientació d’Osseja i seguint la trialera de baixada arribes al poble d’Osseja.

La trialera no l’havia feta mai amb bici, a peu i corrent si, i amb bici es molt divertida.

Un cop al poble, cap a casa.

M’han sortit 16,92km que he fet amb 1h 23m a una mitja de 12,1km/h amb un desnivell positiu de 552 metres i negatiu de 565 metres, cadència mitja de 68 rpm, mitja cardíaca de 116 ppm que és el meu 67% i màxima de 152 ppm que és el meu 88%, 868 calories de consum energètic i fred, he arribat a veure -3,6 graus, que es fred. La mitja d’un grau negatiu durant tota la ruta, en algun punt proper a zero y en altres molt per sota.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 17053 m
Total climbing: 558 m
Total descent: -565 m
Download file: 18_12_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botĂł de sota de la grĂ fica que diu “descargar” amb el botĂł dret del ratolĂ­ i “guardar link como”, et donarĂ  l’opciĂł de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquĂ­.

Digues si t'ha agradat

Comparteix