El dijous vaig sortir a córrer, 18km amb 740mts de desnivell positiu, un pel massa per mi, ahir divendres vaig descansar, ahir vaig comenta-li a l’Albert, veí del E2, que avui volia anar a pujar el Pic dels Moros, em va dir que si.

Aquest matí a les 7:30 estàvem llestos per sortir, amb una temperatura relativament molt fresca, tot s’ha de dir.

L’Albert dur una Orbea elèctrica doble d’enduro, jo amb la Niner Jet9RDO de all mountain.

La ruta la va fer el dimecres en Joan Manel, me la vaig descarregat i vaig dibuixar com arribar a Llívia des de Osseja, no ho havíem fet mai, però es un camí molt fàcil, surts del poble cap a l’estació de tren i per un camí acabes creuant la carretera que ve de Err a Bourg Madame per entrar a Caldegas, després un camí en bon estat es dur a Llívia amb uns 15 a 20 minuts.

Des de Llívia per carretera cap a Estavar per entrar a l’esquerre en una pista molt maca, molt verda i amb un riu que baixa que va pujant constantment fins arribar a Targassonne, passem el poble i sortim per darrera per una pista encimentada que puja moltíssim.

Es una pista que mirant amunt veus la pujada davant teu, cosa que no agrada al “coco”, però que vas fent.

Hem trobat 4 ciclistes a davant, l’Albert m’ha dit que ens veiem a dalt i ha fet via amb la bici, jo he anat pujant, he passat els 4 ciclistes que anaven un pel més lents que jo per arribar a la part més planera.

La part final de la pujada m’ha marcat un 23% de desnivell el GPS, amb tot posat anava amb el cor que sortia per la boca.

Després de la part més planera, a l’esquerre seguint la pista fins que hem entrat en un corriol a la dreta que pujava.

Jo he fet peu un parell de cops, no podia més, cansament acumulat de cames i que la gespa frenava la roda, m’ha costat molt.

Hem anat fent fins que ha planejat, hem baixat un pel i hem vist a la dreta que deia Pic dels Moros a 800 metres, el track d’en Joan Manel no hi pujava, però l’Albert i jo hi hem volgut arribat.

Hem fet cim i foto, 2126 metres.

La baixada l’hem volgut fer buscant algun corriol, però no hem trobat res, així que hem fet marxa endarrere per la pista per anar a buscar el track.

Hem passat els 4 ciclistes que havíem passat abans, ells pujaven al cim també.

A partir d’aquí, la majoria del desnivell ja estava fet, quedava pujar a Font Romeu només uns 165 metres amb 4 quilòmetre si mig.

Seguint la pista, que primer ha baixat, hem trobat un creuament i a l’esquerre ens hem plantat al refugi de la Calma, a 2110 metres, foto de rigor i pista amunt fins arribar a Font Romeu, al telecadira de la Calma, a 2213 metres d’alçada.

La baixada l’hem feta seguint el track, el primer tros maco, un pel de trialeres, però de cop ens hem plantat a pista de baixada, hem arribat a la base del telecadira i hem baixat per una ruta que deia Enduro 3, en el fons havíem d’arribar a baix, per tan, millor baixar per una pista que digui Enduro que per pista ampla de cotxe.

La baixada d’enduro ha estat maca, hem passat per una zona plena d’obres d’art, escultures, amb bastanta gent caminant, però molt bonic.

Després ens hem plantat al centre d’alt rendiment de Font Romeu, no l’havia vist mai, per acabar al poble de Font Romeu.

A partir d’aquí la part més avorrida, carretera fins a Egat i després baixada per carretera també a Estavar i a Llívia, tornada pel mateix camí que hem fet abans de vinguda, res nou.

En total m’han sortit 51,42km que hem fet amb 3h 15m a una mitja de 15,8km/h, la mitja no es real, ja que la pujada al Pic dels Moros ha estat molt lenta, però baixar per carretera compensa el ritme de la pujada. El desnivell positiu de 1295 metres i negatiu de 1311 metres, la cadència mitja de 71 rpm, la mitja cardíaca de 127 ppm que és el meu 73% i la màxima de 165 ppm que és el meu 95%, la potència mitja de 166W, la màxima de 567W, el consum energètic de 2247 calories i la temperatura, mínima de 6 graus, mitja de 14 graus i màxima de 21 graus, amb “manguitos” tota l’estona. 5 sobre 5 de treball aeròbic i 2,8 sobre 5 de treball anaeròbic, bon entrenament avui.

Aquí us deixo el track d’avui, quan el repeteixi, buscaré més corriol i no tanta pista ni carretera, encara que el ritme sigui més lent, ha de ser més divertit segur.

Total distance: 51970 m
Total climbing: 1352 m
Total descent: -1358 m
Download file: 20_08_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix