Matí de dimecres, gris i anunciant pluja, he sortit, m’he llevat amb ganes de fer el Tornillo de pujada, el GR5 de Quatre Camins a Can Grau, m’encanta i fa temps que no el faig, sóc dels pocs de la colla que li agrada aquest tros.

He sortit de casa que devien faltar 5 minuts per les 8 del matí, pujada cap al polígon Mas Alba, i des del Caprabo, Collet de la Fita amunt.

No m’he controlat temps, però he vist que he arribat al pàrquing del Collet de la Fita amb bon temps, he pitjat el botó del Lap al Garmin Edge 820 al pi del revolt de les “basures” i m’ha marcat 17m 26s, està prou bé.

Així que he pensat en no baixar el ritme i veure que tal al mirador dels caçadors, que m’ha marcat 20m 25s, un bon temps, per se la AM, la Gravel es molt més ràpida i arribo amb aquest temps sense gaires problemes, però amb la AM costa més.

He baixat cap als Holandesos, m’he trobat la Yolanda que tornava corrent (la meva dona 😉).

Han posat ciment al revolt que hi ha abans de veure els Holandesos, i a la vegada, han exagerat un pel més el “saltet” que hi ha just a davant dels Holandesos, avui he tingut la sensació de volar “molt”, tot i que segurament hagi aixecat la bici un pam del terra.

He baixat a l’esquerre per la casa nova i el fondo de les Llenties, fins el creuament de pujada a Jafra.

Cap a Jafra, per la trialera del revolt, aquí venia plovent, però no mullava el terra, molt poca cosa.

He entrat a l’esquerre, després de Jafra, camí  a la Plana Novella, després de la cadena, per anar a buscar la trialera que baixa cap a la riera i després vas a parar a la pista de La Fassina a Quatre Camins.

Pujada fins els Masets de Dalt i a l’esquerre, pujada per la trialera que hi ha després del pi i de la cadena.

Un cop a dalt, he agafat la pista de Can Pere de la Plana fins a Quatre Camins i entrada al GR5 cap a Can Grau, el “tornillo” de pujada.

S’ha de dir que la primavera es comença a notar, m’he endut totes les teranyines que he trobat, està ple d’aranyes fent feina i jo que els hi trenco la feina perquè puguin tornar a començar ☹

M’agrada molt aquesta trialera de pujada, i sempre m’enganxo al mateix punt, hi ha un doble esglaó a l’entrada que no sóc capaç de superar-lo.

Avui l’he repetit, he baixat caminant i he tornat a fer-lo, però no he pogut arribar a passar-lo, malament.

He fet peu 2 cops més pujant, falta pràctica, habitualment la faig amb un sol peu, el doble esglaó.

La part final, la que és més recta, i ja no tens arbres a les cantonades, es la més dura per mi, però m’encanta, l’he feta sencera, però les cames cremen.

A Can Grau, baixada cap a Les Piques i la Plana Novella per carretera, i pujada cap a Vallgrassa per pista.

He arribat al pàrquing de Vallgrassa a la carretera del Rat Penat i he hagut de fer una parada obligada.

NO M’ENTRA AL CAP, dec ser IMBÉCIL.

Al costat del contenidor que hi ha al pàrquing, a menys de 5 metres del contenidor, he recollit del terra 4 fundes de preservatiu, una llauna de cervesa, una bossa de plàstic de patates xips del Mercadona, un got de paper amb tapa de plàstic de cafè i un mocador.

Quin tipus de persones som? Que som idiotes?

Tan costa llençar les coses a la paperera?

He tornat a pujar a la bici i de tornada.

He fet la trialera de la dreta, la que et dur a la masia de Can Planes i surts de nou a la pista de Can Lluçà fins als Holandesos.

Després pujada cap al mirador dels caçadors, basures, Collet de la Fita, trialera del revolt a la baixada cap al Caprabo i cap a casa.

M’han sortit 33,49km que he fet amb 1h 51m, m’ha sortit una mitja de 18km/h, un desnivell positiu de 721 metres i negatiu de 763 metres, una mitja cardíaca de 133 ppm que és el meu 77% i una màxima de 169 ppm que és el meu 98%. En algun punt avui li he donat un pel més fort. Una cadència mitja de 74 rpm, una potència mitja de 205W i una màxima de 1037W, un consum energètic en el meu cas de 1370 calories.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 33664 m
Total climbing: 806 m
Total descent: -807 m
Download file: 19_05_2021.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix