Avui volia sortir amb la gravel, però ahir a la nit vaig veure una ruta que tenia parts que no coneixia a l’Strava, a una persona que segueixo. Vaig pensar en fer-la, seria ruta nova, copiada, però ha acabat amb una bona encigalada.

He sortit de casa un pel tard, devien ser quasi les 8 del matí, baixada cap al passeig, pujada per l’avinguda Sofia i fins a Santa Bàrbara.

Des d’allà, per darrera dels horts dels avis, seguint un corriol estret que puja per sota dels pals de la llum i a la dreta, per baixar per una trialereta fins a Can Bruguera i cap a Vallpineda, aquest tros era nou.

Des de Vallpineda, he entrat a la urbanització un pel per pujar a l’esquerre de seguida cap a un dipòsit d’aigua que hi ha a dalt de tot.

La pujada es duríssima, he fet peu un parell de cops, perquè no la coneixia i era el primer cop qu ela feia, la propera segurament pugui fer-la millor.

Un cop a dalt, agafes un corriol estret que va cap a la pista de les Tres Torres a les Casetes d’en Portacreu.

Des de les Casetes d’en Portacreu fins a Mas Alba, la urbanització.

Aquest tros tampoc el coneixia, m’ha agradat, el repetiré.

A Mas Alba vas pels carrers fins a pujar a la casa que hi ha més amunt, la última, a la banda de Sant Pere de Ribes, perquè ens entenguem.

He trobat una pista que no coneixia, haig de mirar on va, la faré.

Just entrar a la pista, hi ha una cadena, a l’esquerre, hi ha un caminet estret, amb un pal i unes indicacions.

Aquest tros es nou també, l’havia fet en sentit contrari fa anys, però s’ha de caminar molt.

La part més planera es pot fer bé, va seguint la carena, es pot passar amb la bici amb un pel de tècnica.

Hi ha un punt on arribes a un trencant, un pal de la llum.

A l’esquerre baixes de nou a Mas Alba, s’ha d’anar a la dreta, però de seguida comença a baixar cap a l’esquerre de nou, planeja un pel i comença una trialera bastant bestia.

Hi ha un creuament, he anat a l’esquerre, sense mirar el GPS, i es troben més avall, la banda que bé de la dreta no crec que es pugui fer bé sobre la bici, sense perill de tocar terra, per això l’alternativa.

L’he feta sencera, però s’ha d’anar amb cura, i sobretot fer-la amb sec, hi ha llosa de pedra grossa, que amb humitat ha de relliscar moltíssim.

Un cop a baix, vas a la pista que fem habitualment per anar a Can Lloses.

Uns metres més avall, abans d’arribar al revolt que creua la riera, hi ha una cadena a la dreta, i uns arbres que diria que son garrofers.

Passes pel lateral de la cadena i seguint la pista entres en un corriol estret que acaba en algun punt de trialera, puja i baixa i et dur a Can Lloses, a la urbanització, a la part de darrera, al corriol que fem habitualment quan venim de tornada de Can Pere de la Plana.

Aquest tros també m’ha agradat, no el coneixia.

A partir d’aquí era conegut, però ho he fet sempre en sentit contrari, avui era el primer cop que ho feia en aquest sentit.

Es el GR92.4 que et dur a la Cova Negra.

Es pot fer bé fins a la Cova Negra, i des de la Cova Negra fins els Masets de Baix es pot fer més o menys bé, tot i que en algun punt s’ha de fer peu, però es per poder passar una pedra o un punt complicat.

La part de la riera on en sentit contrari sempre faig peu, l’he feta sense problema amb la bici, molt millor.

Des dels Masets de Baix cap a Jafra era camí conegut.

A Jafra m’he trobat una colla de gent, devien ser 6 o 8, amb la música a tot drap, eren les 9 del matí, el cotxe obert i l’equip de música tipus “tunning” gastant bateria com si no hi hagués demà.

Pujada cap a la Plana Novella, i abans de deixar la pista, a la dreta, hi ha una cadena i un camí que puja.

Aquí l’encigalada.

Aquest corriol es una trialera de baixada que he fet un parell de cops, però que per arribar-hi, per l’altre banda, s’ha de caminar amb la bici al costat una bona estona, per tan miro d’evitar-la.

La primera part es pot fer més o menys bé, sobre la bici, amb tècnica i tirant de cames, però hi ha un punt on tens trialera pura i dura, i aquí m’ha costat molt de pujar.

Hi hagut un esglaó gros que he intentat fer i he acabat a terra, amb rascades a la cama esquerre i el braç, no ha estat greu.

He seguit pujant, els matolls m’han descordat les sabates 3 cops, això no em passava amb les sabates antigues, es un punt negatiu d’aquestes.

Pujar una trialera amb les sabates deslligades es una merda, parlant clar.

He mirat de pedalar fins que no he pogut més, m’he lligat les sabates, però llavors no he pogut arrencar.

He hagut de caminar una bona estona, potser uns 10 minuts entre que intentaves pujar, avançaves 2 o 3 metres i de nou peu a terra.

No val la pena, ja m’ha passat en sentit contrari un parell de cops, i en aquest sentit es igual.

Segurament amb una elèctrica es diferent, però amb una atmosfèrica, necessites molta tècnica, equilibri, cames i saber de trial, que no es el meu cas.

He arribat a dalt i la baixada no té res, no aporta gran cosa.

Baixa fins al pàrquing de Vallgrassa a la carretera del Rat Penat.

Diguem que la pujada es una merda, però si la baixada val la pena, una cosa compensa l’altre, però si la baixada no aporta gran cosa i t’has encigalat pujant, es una merda tot plegat.

No la faré més en aquest sentit, no val la pena, si més no per mi.

En comptes de baixar per la pista des del pàrquing, he baixat per la trialera que va pel lateral, però m’he trobat un munt de pedra en mig del corriol, com si algú hi hagués posat pegues perquè no es pogués passat amb bici.

He apartat totes les pedres que he pogut, així el proper que passi, no tindrà problemes.

Des de baix, ja a la pista, es tornada clàssica, fins a la cadena i a la dreta cap als Holandesos.

Just passat els Holandesos m’he trobat que la pista estava tallada perquè hi estaven posant ciment, del 11 al 13 de maig.

He passat pel lateral, he pensat en caminar, però no m’he vist amb cor de fer la volta, massa quilòmetres i temps, i ja anava tard.

El ciment estava sec, hi ha hagut un punt on he hagut de posar la roda al lateral, cap problema.

He anat pel lateral, pujant amb molta cura, però he vist a la part de dalt que algú ahir no va tenir la mateixa cura que he tingut jo i va deixar marcades les rodes de la bicicleta al ciment fresc ☹

La resta coneguda, fins el mirador dels caçadors, Mas Maiol, les “Basures”, Collet de la Fita avall, Caprabo i cap a casa.

He parat el GPS a la porta de casa amb 29,27km que he fet amb 1h 56m a una mitja de 15,1km/h amb un desnivell positiu de 586 metres i negatiu de 653 metres, una cadència mitja de 72 rpm, no m’ha marcat pols cardíac, crec que s’ha quedat seca la bateria del sensor de pit, una potència mitja de 177W i una màxima de 1056W, un consum energètic de 1231 calories i tot i que he sortit d’estiu, no feia la mateixa calor que l’últim dia, 12 graus de mínima i mitja de 15,7 graus, prou bé.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 30030 m
Total climbing: 788 m
Total descent: -775 m
Download file: 12_05_2021.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix